19 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm tuğla

Kentsel dönüşüm tuğla

Türkiye'nin en büyük tuğla ve kiremit merkezleri arasında yer alan Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, ekonomik, hafif ve depreme dayanıklı "yeni nesil" tuğlalar, kentsel dönüşümde başrolü oynayacak...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

İNTES'ten Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'na destek!

İNTES Başkanı Koloğlu, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı, Türkiye'de plansız, kontrolsüz ve kalitesiz yapılaşmayı önlemek açısından yeni bir dönemi başlatacak" diye konuştu...

Malatya'daki kentsel dönüşüm mimari yapıyı farklılaştıracak! 

Yeşiltepe Belediye Başkanı Mehmet Çınar, devam eden ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Proje’ alanı ile yapımı tamamlanan örnek daireyi gezdi.Başkan Çınar, “Kentsel dönüşüm projelerimiz ilçemizin mimari yapısını farklılaştıracak, sosyal yaşam kültürüne renklilik ve canlılık kazandıracaktır. ” dedi.

Kentsel dönüşüm çarpık yapılaşmadan kurtarıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümü aynı zamanda ecdadın bize bıraktığı, tarihi ve kültürün dönüştürülmesi, çarpık yapılaşmadan kurtulmaya dönük büyük bir hamle olarak görüyoruz." diye konuştu.

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları satışta!

Yüreğir Belediyesinin TOKİ işbirliğinde gerçekleştirdiği Kışla Mahallesi Kentsel Dönüşüm l'inci etap çalışmalarında hak sahiplerine verilen dairelerden arta kalan konutlar TOKİ tarafından satışa çıkarıldı.

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli 17 Aralık'ta atılacak!

Çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı İzmir’in farklı noktalarında kentsel dönüşüm hazırlıkları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk temeli 17 Aralık’ta Uzundere’de atacak. İzmir’deki “yerinde ve uzlaşmalı dönüşüm” modeli, Türkiye’deki kentsel dönüşüm çalışmalarında “milat” olacak.

Yöryapı’nın hedefi kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaşmak!

Ülkemizde yaklaşık 19 milyon konut stoğu var. Bu konut stoğunun yüzde 40 gibi önemli bir oranı riskli, yapı ömrünü tamamlamış, sağlıksız ve ruhsatsız yapılaşmadan meydana geliyor. Teoman Yörük: “Yöryapı’nın hedefi kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaşmak" dedi.

CFR Yapı kentsel dönüşüm danışmanlığında marka oluyor!

Colorist Şile projesini hayata geçiren CFR Yapı yaptığı kentsel dönüşüm danışmanlığıyla da adından söz ettirmeye başladı. CFR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer İnan'la hem Bağdat Caddesi'ndeki yüksek kiraları hem de dönüşüm projelerini konuştuk. İşte o röportaj...

Gayrimenkul sektörü, 'Kentsel Dönüşümün Bilinmeyenleri'ni konuştu!

Kentsel Dönüşüm hakkında hiç konuşulmayanlar, Kalekim ve Winsa sponsorluğunda TMB, ULI Türkiye ve YEM işbirliğiyle İstanbul ve Ankara’da düzenlenen ‘Kentsel Dönüşümün Bilinmeyenleri’ konferanslarında ele alındı.

Kazım Yücem: Kayseri'de kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, kentsel dönüşüm çalışmalarının, modernleşmeye gerçekten ihtiyaç duyan alanlarda değil de, daha kolay yapılaşma sağlanabilecek bölgelerde uygulandığını öne sürdü.

Yüreğir Kışla 1. Etap Kentsel Dönüşüm çalışmaları tamamlandı!

Yüreğir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Etap etap devam eden çalışmalarda Kışla 1. Etap Kentsel Dönüşüm çalışmaları tamamlandı vatandaşlar yuvalarına taşınmaya başladılar.

Karadeniz yaylalarına kentsel dönüşüm geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalitesiz yapılaşmanın giderek arttığı Ayder ve Uzungöl başta olmak üzere Karadeniz yaylaları için kentsel dönüşüm talimatı verdi.

Kentsel dönüşüm tuğla Haberi

Kentsel dönüşüm tuğla

Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği Başkanı Gökhan Görçiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldan bu yana sürdürdükleri eğitim, kalite ve Ar-Ge projeleri ile sektöre öncülük yaptıklarını söyledi.


Üniversiteler ile yürütülen çalışmalar neticesinde deprem araştırmaları testlerinden de geçen yeni nesil tuğlaların sektör açısından övünç kaynağı haline geldiğini anlatan Görçiz, şunları kaydetti:


"Bu tuğlayı ülkemizdeki tüm sanayicilerin üretmesi ve yaygınlaştırması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dizaynı bize ait olmasına rağmen hiçbir patent hakkı talep etmeden ülkemize armağan ettiğimiz tuğlanın üretiminin yaygınlaşması en büyük isteğimiz. Bu çalışma Turgutlu'ya mal olmuş, dizaynı tamamiyle dernek çalışanları ve yönetim kurulumuzdaki sanayicimizin çabalarıyla ortaya çıkarılmış, harika bir ürün. Hacim ağırlığı çok düşük, benzeri duvar malzemelerine göre çok daha hafif ve depreme dayanıklı. Boyutları benzerleri ile aynı olmasına rağmen yoğunluğu...