07 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm uyuşmazlıkları

Kentsel dönüşüm uyuşmazlıkları

Yargı Reformu Stratejisi Belgesi hazırlandı. Taslağa göre, ‘tüketici davaları, kentsel dönüşüm uyuşmazlıkları, ticari davalar, icra takipleri, fikri ve mülkiyet ile aile hukuku uyuşmazlıklarında’ arabulucuya gitmek dava şartı haline getiriliyor.

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

SON DAKİKA: Kentsel dönüşüm anlaşmazlıklarını da arabulucular çözecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, artık kentsel dönüşümde tebligatların e-Devlet'ten yapılacağını ve anlaşmazlıklar için arabuluculuk geleceğini belirtti. İşte detaylar...

Bursa 1050 Konutları'nda dönüşüm düğümü çözülüyor!

Bursa'da uzun süredir yılan hikayesine dönen 1050 Konutlar kentsel dönüşüm ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan sevindiren haber geldi. Aktaş yakın zaman içerisinde kentsel dönüşüm anlaşmazlıklarının ortadan kalkacağını dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm anlaşmazlığına ilginç çözüm! 

İstanbul Kadıköy'de kentsel dönüşüm anlaşmazlığında hak sahibine ilginç bir teklif sunuldu. Dönüşüm kapsamında bulunan dairede sadece yüzde 2 payı bulunan Iryna Sıdun’a payı karşılığı olan 17 bin 500 lira yerine daire verilmesi yönünde karar alındı.  

İşte 10 adımda Fikirtepe Kentsel dönüşüm projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2010'da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve kat malikleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle yeterli miktarda ilerleyemeyen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tamamlayacak.

Sakarya'da kentsel dönüşüm hazırlıkları son aşamada!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada  “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanmasında son aşamaya geldik ve en kısa sürede bakanlığa sunacağız. Sonrasında bakanlığın onaylaması halinde kentsel dönüşüme başlıyoruz” dedi.

Depremin en önemli ana başlıklarından biri kentsel dönüşüm!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğl yaptığı açıklamada, "Deprem en önemli konu. Kentsel dönüşüm de bu sorunun çözümünün en önemli parçası. Belediye başkanları olarak her binaya 'Riskli mi, değil mi' gözüyle bakıyoruz." dedi.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı neler getiriyor?

Kentsel dönüşüme yeni düzenlemeler getiriliyor. Hükümetin hazırlıklarını devam ettirdiği Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nı Eylül'de açıklanacak. Peki yeni sistem, neler getiriyor?

Karabağlar'ın kentsel dönüşüm revizyon planları iptal edildi' iddiası!

AK Parti Karabağlar Grup Başkan vekili Fikret Mısırlı, Karabağlar meclis üyelerinin bir kısmının kentsel dönüşüm revizyon planlarının iptali için dilekçe yazdıklarını iddia etti. 

Kentsel dönüşüm eylem planı bayramdan sonra açıklanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin eylem planını bayramdan sonra açıklanmayı planladıklarını belirtti. Bakan Kurum "Hedefimiz, aynı anda 50 bin kentsel dönüşüm projesini başlatmak" dedi.

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm protesto edildi!

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm mağdurları, yaşadıkları evlerin yıkımıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen binalardaki su, doğalgaz ve elektrik sayaçlarını sökülmesine isyan etti.

Kentsel dönüşüm anlaşmazlıkları için emsal karar verildi!

İzmir'de Bilgin Çınarlıer’in 2 dairesinin yer aldığı bina 3’te 2 çoğunlukla kentsel dönüşüme girdi. 2 daire yerine 1 daire verilen Çınarlıer, dava açtı. Davayı kazanan Çınarlıer, çoğunluk için emsal karar aldırdı.

Tokat sanayi sitesinde kentsel dönüşüm başlayacak!

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, yeni sanayi sitesinin yeni yerine taşındığını ve tapusunu aldıklarını belirterek "Mevcut sanayi alanını da kentsel dönüşüm alanı olarak değerlendireceğiz" diye konuştu. 

Kentsel dönüşüm uyuşmazlıkları Haberi

Kentsel dönüşüm uyuşmazlıkları

Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'ne göre, ‘tüketici davaları, kentsel dönüşüm uyuşmazlıkları, ticari davalar, icra takipleri, fikri ve mülkiyet ile aile hukuku uyuşmazlıklarında’ arabulucuya gitmek dava şartı haline getiriliyor. İşte Hürriyet Gazetesi'nden Oya Armutçu'nun haberi...

Yargı Reformu Stratejisi Belgesi hazırlandı. Taslak belgede bakın neler var? Hâkim yardımcılığı mesleki yeterlilik sınavı geliyor. İş uyuşmazlıkları gibi ‘tüketici davaları, kentsel dönüşüm uyuşmazlıkları, ticari davalar, icra takipleri, fikri ve mülkiyet ile aile hukuku uyuşmazlıklarında’ arabulucuya gitmek dava şartı haline getiriliyor. İşte o belge ve yeni vizyon: Güven veren ve erişilebilir bir yargı sistemi...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 2019’u yargının arınıp yeniden inşa edileceği ve FETÖ travmasını atlatacağı yıl ilan ederken yeni dönem vizyonu, “güven veren ve erişilebilir bir yargı sistemi” olarak belirlendi. Bu vizyonla güncellenen Yargı Reformu Strateji...