30 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm yanlış mı yapıldı

kentsel dönüşüm yanlış mı yapıldı

Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Son 13 yıla baktığımızda yandaşlarına rant uğruna ülkenin toprakların parsel parsel veren ve kentleşmeyi AVM yapmakla geçiren bir zihniyet görüyoruz. Ana artık yolun sonuna gelinmiştir” dedi

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşüm planlanırken İBB'yi masadan uzak tutmak yanlıştır!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili planlamalar yapılırken, İBB'yi masadan uzak tutmanın yanlış olduğunu söyledi. 

Zonguldak'ta kentsel dönüşüm çıkmazı!

TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak İl Temsilcisi Turhan Demirtaş, Zonguldak’ta ‘kentsel dönüşüm’ adı altında başlatılan yıkımların yanlış olduğunu savundu.

Cumhuriyet'in en cesur kararı kentsel dönüşüm!

Yüksek Mimar Kâmil Uğurlu, kentsel dönüşüm ile ilgili olarak, "Kentsel dönüşüm, mevcut bir yıkıntı alanını, bir çöküntü bölgesini tamamen kürüyüp, orada yeni bir yapılar grubu oluşturmak olarak algılanırsa, işte bu yanlıştır." dedi...

Alinur Aktaş'tan kentsel dönüşüm açıklaması!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Büyükşehir adayı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada, "Bize kentsel dönüşümü yanlış yaptın diyenlere sesleniyorum. Ruhsatları ilçe belediyeleri veriyor. Sen neden ruhsat verdin" dedi. 

Türkiye'de kentsel dönüşüm yanlış anlaşıldı!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, kentsel dönüşümle ilgili bilgiler verdi. Madenli, kentsel dönüşümün eskiyi yıkıp, yerine yenisinin yapılması olmadığını belirtti.

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Rize'de kentsel dönüşüm, derelerle ilgili yanlış yapılan sanat yapıları, köprüler ve binalar vesaire varsa onların tamamının kaldırılması, bir nehir havzasının tamamının tek bir kurumun koordinasyonu ile böyle bir çalışma başlatıyoruz." dedi.

Esenler Yavuz Selim Mahallesi'nde kentsel dönüşüm anlatıldı!

Yavuz Selim Mahallesi sakinleri bir araya gelen Belediye Başkanı Göksu, mahallede kentsel dönüşümün hangi şartlarda, nasıl yapılabileceğini anlattı. Göksu, "Belediye olarak bizim söylediklerimiz dışında bir şey söyleyen olursa bilin ki yanlış söylüyordur" dedi.

Sezai Çimiş: Mersin'de kentsel dönüşüm şart!

Işkın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çimiş, yıllardır devam eden yanlışlar nedeniyle nefes alamaz hale gelen Mersin'de kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm süreci nasıl işledi?

Şüphesiz 2012 yılından beri Kahramanmaraş’ta en çok konulan konulardan birisi kentsel dönüşüm. Peki, şehirler ve gayrimenkul sahipleri açısından bir fırsat olan kentsel dönüşümde ne tür yanlışlıklar yapılıyor.

Yaşar Poyraz: Kentsel dönüşüm yanlış anlaşılmış!

Kentsel dönüşüm yanlış anlaşılmış taşlarını tek tek ziyaret ederek onların sorunlarını dinleyen Yaşar Poyraz, bu kez de İller Bankası, Karayolları ve DSİde görev yapan inşaat mühendisleri ile bir araya geldi, amaçlarını ve hedeflerini paylaştı.

Kentsel dönüşümü parsel bazında yapmak büyük yanlış!

Denizli'nin Sesi Horoz Gazetesi'nin köşe yazarı İsmet Arslan bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşümü ve konut sektörünü anlattı. Arslan, kentsel dönüşümün ada bazında yapılması gerektiğini belirtti.

Mustafa İssi: Kentsel dönüşüm yanlış anlaşıldı!

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, kentsel dönüşümün yanlış anlaşıldığını dile getirirken “Şu anda bireysel bina yenilemeleri başlamış durumda. Bu çok yanlıştır” şeklinde konuştu.

Yanlış yapılan kentsel dönüşüm İstanbul'a zarar veriyor!

Son 2 yılda gerçekleştirdiği yaklaşık 300 kentsel dönüşüm projesiyle dikkat çeken AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşümün İstanbul'un kentsel dokusuna hiçbir katkısının olmadığını söyledi.

kentsel dönüşüm yanlış mı yapıldı Haberi

kentsel dönüşüm yanlış mı yapıldı

Daha huzurlu ve daha refah yaşamanın temelinde insan ve düzenli kentleşmenin var olduğunun altını çizen Tanrıkulu, “Kentlerimizde yaygınlaşan dikey yapılanmalara son verilecektir. İnsanımızın konforunu önceleyen, kent estetiğini dikkate alan, tarihi ve kültürel dokuyu yansıtan bir yapılaşma ile mimari tercih edilecektir. Kentlerin tarihi ve kültürel kimliğini yansıtan yapılar ve eski yerleşimler korunarak gelecek nesillere geçmişten izler bırakılması temin edilecektir” diyerek MHP iktidarının kentleşme sorununu en kısa sürede bitireceğini dile getirdi.


İmar rantının peşkeş çekilmesine son verilecek

Bugüne kadar vatan topraklarını kendi mallarıymış gibi rantçılara peşkeş çekenlerin artık yolun sonuna geldiğini ifade eden Tanrıkulu, “İmar yetkisinin, şehir rantları oluşturmaya ve kamu kaynaklarını peşkeş çekmeye fırsat verecek şekilde kullanılması önlenecektir. Kentsel gelişmenin sonucu olarak ortaya çıkan imar rantlarının belirli ellerde toplanması önlenecek ve vergilendirilmesi...