28 / 04 / 2024

Ahmet Kenan Tanrıkulu: İmar rantına son verilecek!

Ahmet Kenan Tanrıkulu: İmar rantına son verilecek!

Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Son 13 yıla baktığımızda yandaşlarına rant uğruna ülkenin toprakların parsel parsel veren ve kentleşmeyi AVM yapmakla geçiren bir zihniyet görüyoruz. Ana artık yolun sonuna gelinmiştir” dedi



Daha huzurlu ve daha refah yaşamanın temelinde insan ve düzenli kentleşmenin var olduğunun altını çizen Tanrıkulu, “Kentlerimizde yaygınlaşan dikey yapılanmalara son verilecektir. İnsanımızın konforunu önceleyen, kent estetiğini dikkate alan, tarihi ve kültürel dokuyu yansıtan bir yapılaşma ile mimari tercih edilecektir. Kentlerin tarihi ve kültürel kimliğini yansıtan yapılar ve eski yerleşimler korunarak gelecek nesillere geçmişten izler bırakılması temin edilecektir” diyerek MHP iktidarının kentleşme sorununu en kısa sürede bitireceğini dile getirdi.


İmar rantının peşkeş çekilmesine son verilecek

Bugüne kadar vatan topraklarını kendi mallarıymış gibi rantçılara peşkeş çekenlerin artık yolun sonuna geldiğini ifade eden Tanrıkulu, “İmar yetkisinin, şehir rantları oluşturmaya ve kamu kaynaklarını peşkeş çekmeye fırsat verecek şekilde kullanılması önlenecektir. Kentsel gelişmenin sonucu olarak ortaya çıkan imar rantlarının belirli ellerde toplanması önlenecek ve vergilendirilmesi sağlanacaktır. İmar planlarının değiştirilme süreci zorlaştırılacak, alenileştirilecek ve rant esaslı siyasî kararlar olmaktan çıkartılacaktır. Sanayileşme ve göç nedeniyle kentlerdeki yığılmanın ve çarpık yapılaşmanın önlenmesi için kentleşme hızı ile arsa arzı ilişkisi vurulacaktır. Vatandaşın mağduriyetine sebep olan imar planlama ve değişikliklerindeki keyfi uygulamalara son verilecektir” şeklinde açıklama yaparak kentlerde kültürel yozlaşmanın önlenmesi için, millî kültürün temel belirleyiciliği çerçevesinde kent ve kentlilik kültürü oluşturulmasına önem verileceğini söyledi.



Yeni Vizyon 


Geri Dön