27 / 04 / 2024

Karşıyaka ve Çiğli Devlet Hastanelerinin taşınması meclis gündeminde!

Karşıyaka ve Çiğli Devlet Hastanelerinin taşınması meclis gündeminde!

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu Karşıyaka ve Çiğli Devlet Hastanelerinin taşınmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu..



Karşıyaka ve Çiğli Devlet Hastanelerinin taşınması meclis gündeminde!


MHP  İzmir  Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu Karşıyaka ve Çiğli Devlet Hastanelerinin taşınmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu.


Tanrıkulu önergesinde "Çiğli ve Karşıyaka Devlet Hastaneleri'nin vermiş olduğu sağlık hizmetleri durdurulmuş (kapatılmış), burada verilen hizmetler için vatandaşlarımız kilometrelerce daha uzak olan ve toplu taşıma aracı ile 2 vasıta değiştirilmesi gereken Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne yönlendirilmiştir.


Ancak masa üzerinde verilen bu keyfi kararlar neticesinde; gerek Çiğli'de, gerekse Karşıyaka'da yaşayan ve özellikle yaşlı ve ağır hastalar için sağlık hizmetlerine ulaşım hakkı daha da zorlaştırılmıştır. Nüfusu yaklaşıl 350 bini aşan Karşıyaka'da özellikle acil alanında halen hizmet veren bir kamu kuruluşu bulunmamaktadır." diyerek 6 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları


1. Anılan devlet hastanelerinin kapatılması kararı hangi kriterlere göre verilmiştir? Bu kararlarda hasta hakları ve erişebilir sağlık hizmeti alımı gözetilmiş midir?


2. Karşıyaka'da yeni sağlık tesisi yapılana kadar, en azından acil hastalara hizmet verecek bir düzenleme hayata geçirilecek midir?


3. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğini'nin 1 Ekim 2016 tarihinde kamuoyuna yaptığı duyuruda; her iki ilçemizdeki (Çiğli-Karşıyaka) hastalarının 3,5 kilometre daha uzaktaki Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne yönlendirmesini ve toplu taşıma araçlarıyla en az iki vasıta kullanmaları gerektiği yönündeki açıklama evrensel sağlık hakları ile ne kadar uyuşmaktadır?


4. Gerek Çiğli'de, gerekse Karşıyaka'da yaşayan vatandaşlarımızın bu mağduriyetleri ne zaman giderilecektir?


5. Halen İzmir ve ilçelerinde sağlık personeli kadro sayısı bölümler itibariyle nedir? Bölümlere göre açık bulunan kadrolar nelerdir?


6. 2017 yılında İzmir ve ilçelerinde hangi sağlık yatırımları hizmete girecektir?




Geri Dön