27 / 04 / 2024

Karşıyaka ve Çiğli'yi birleştiren tramvay hattı yarın açılıyor! 

Karşıyaka ve Çiğli'yi birleştiren tramvay hattı yarın açılıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yapım çalışmaları tamamlanan ve İzmirliler tarafından merakla beklenen Çiğli Tramvayı yarın hizmete açılıyor.



Aynı anda 3 raylı sistem yatırımını sürdüren  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, şehrin raylı sistem ağını da büyütüyor. Yapım çalışmaları tamamlanan Çiğli Tramvayı yarın resmen hizmete açılıyor.

Odatv'nin aktardığı habere göre alınacak araçlarla 183 milyon Euro yatırım bedeline sahip projedeki son dokunuşlarla beraber İzmirlilerin kullanımına sunulan Çiğli Tramvayı, bölgedeki araç trafiğini rahatlatmanın dışında ayrıca önemli noktalardaki duraklarıyla ulaşımı da kolaylaştıracak. Yarın saat 17.00’de Çiğli 8955 Sokak üzerinde yapılacak açılış töreninde Can Bonomo sahne alacak. Merakla beklenen açılış törenine katılmak isteyen İzmirliler için Karşıyaka İskelesi ve Bostanlı İskelesi Aktarma Merkezleri’nden tören alanına 15 dakika sıklıkla ring seferleri gerçekleştirilecek. Söz konusu bu hat saat 15:00’dan itibaren konser bitimine kadar hizmet verecek. İzmirli vatandaşları açılışa davet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Temelini beraber attık, beraber büyüttük ve bu günlere getirdik. Artık onunla iftihar edeceğimiz gün geldi. Çiğli Tramvayı’nı 27 Ocak’ta açıyoruz” diye konuştu.

Karşıyaka ve Çiğli yi birleştiren tramvay hattı yarın açılıyor! 

KARŞIYAKA VE ÇİĞLİ’Yİ BİRLEŞTİRDİ

İzmirliler tarafından merakla beklenen Çiğli Tramvayı'nın temeli 2021'de atıldı. 14 durağın yer aldığı 11 kilometrelik hattın yapımı kapsamında Karşıyaka ve Çiğli'yi birleştiren, üzerinde bisiklet yolu da yer alan 750 metrelik viyadük de İzmirlilere kazandırıldı. İZBAN ile yolcu entegrasyonunun yapılacağı Semra Aksu Caddesi de yayalaştırıldı. Yarın hizmete açılacak olan tramvay hattı Ata Sanayi Bölgesi, Çiğli Devlet Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet verecek. Çiğli Tramvay Hattı’nın Karşıyaka hattı ile bağlantısı ise Karya Kavşağı'nda sağlandı. 

Söz konusu hat, yapılan viyadük üzerinden Ekol Kavşağı’na, oradan da Atatürk Caddesi'ne ilerleyecek. Atatürk Caddesi'nden Semra Aksu Caddesi'ne, oradan da Eski Havaalanı Caddesi ile Doğa Koleji kavşağına, devamında ise Çiğli Devlet Hastanesi ve Ata Sanayi Bölgesi’nden geçip Evka-5 kavşağına gelecek. Oradan ise Atatürk Organize Sanayi Bölgesine ulaşılacak. AOSB içerisinden Katip Çelebi Üniversitesi’ne kadar giden hat, AOSB içerisinde de devam ederek Nazım Hikmet Ran Caddesi'ne ve yeniden Ekol Kavşağı'na gelip. ringini tamamlayacak.

İzmirlilerin merakla beklediği Çiğli Tramvayı bölgeye nefes aldıracak, trafiği rahatlatacak, bölgedeki hastane, üniversite ve sanayiye ulaşımı da kolaylaştırmış olacak.

 

Ünlü profesörden 9 il için çarpıcı uyarı: '7.5 şiddetinde deprem olabilir'

Prof. Dr. Naci Görür, yine o bölgeyi işaret etti: 6 Şubat'ta buralara önemli miktarda enerji transfer edildi!

300 bin TL krediye 630 bin lira geri ödeme vatandaşın ayarını bozdu! İşte korkutan hesap…


Geri Dön