28 / 04 / 2024

300 bin TL krediye 690 bin lira geri ödeme vatandaşın ayarını bozdu! İşte korkutan hesap…

300 bin TL krediye 690 bin lira geri ödeme vatandaşın ayarını bozdu! İşte korkutan hesap…

Bankaların tüketici ve ticari kredilere uyguladığı faiz oranları rekor seviyelere ulaşırken, Boşuna Tıklama adlı hesabın X sosyal medya hesabından yaptığı 300 bin TL’lik kredi paylaşımı vatandaşa “yuh” dedirtti. Gönderiye yorum yağdı.



Kredi musluklarını kapatan bankaların, tüketici ve ticari kredilere uyguladığı faiz oranları vatandaşın cebini yakıyor. Orta Vadeli Program dahilinde, enflasyonu dizginlemek ve cari açığı düşürmek için uyguladığı kredi faiz artırımı ve kredi kısıtlamaları vatandaşın alım gücünü iyice düşürürken, kredi almayı başaranlar da geri ödemeyi nasıl yapacaklarını kara kara düşünüyor. 

X Sosyal Medya’da 877 bin takipçili twitter.com/bosunatiklama Boşuna Tıklama hesabı, son faiz artışıyla birlikte 300 bin lira kredinin 24 aylık geri ödemesinin  690 bin liraya kadar çıktığını belirterek bir paylaşım yaptı. 300 bin liranın yüzde 6.25  faiz oranıyla, 24 ayda geri ödemesinin 690 bin lira olduğunu söyledi. Boşuna Tıklama’nın paylaştığı gönderiye hesabın yanlış yapıldığını belirten de oldu, bankaların kredi vermemek için faizleri yükselttiğini söyleyen de oldu.

İşte o paylaşım

Bu hesabı gören takipçiler tepki gösterdi 

 

 

 


Geri Dön