02 / 05 / 2024

Ünlü profesörden 9 il için çarpıcı uyarı: '7.5 şiddetinde deprem olabilir'

Ünlü profesörden 9 il için çarpıcı uyarı: '7.5 şiddetinde deprem olabilir'

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin üzerinden neredeyse 1 sene geçerken, ünlü deprem uzmanından korkutucu bir uyarı geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, 9 il için kritik uyarılar yaptı. İşte Prof. Dr. Süleyman Pampal'ın o açıklamaları...



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir sene geçmesine sayılı günler kala, ülkemizin pek çok yerinde depremler yaşanmaya devam ediyor. 

Dün Malatya’da yaşanan 5.2'lik depremden sonra Prof. Dr. Süleyman Pampal, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalar yaparak 7 ve üzeri deprem beklenen şehirler olduğunu söyledi.

O ŞEHİRLERDE 7.0 İLA 7.5 ŞİDDETİNDE DEPREMLER OLABİLİR

Aydınlık'tan Çisem Arslan'ın haberine göre Malatya'da yaşanan ve yürekleri ağza getiren 5.2 büyüklüğündeki depremden sonra deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal konu ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Açıklamasında 3 fay hattının kesişme noktasında bulunan Doğu illerine değinen Prof. Dr. Süleyman Pampal, bu bölgelerde 7.0 ila 7.5 şiddetinde depremler üretebilecek ve birbiriyle çakışan aktif fay hatları olduğun kaydetti.

Ünlü profesörden 9 il için çarpıcı uyarı: 7.5 şiddetinde deprem olabilir

Meydana gelecek büyük bir depremin Erzincan, Bingöl, Erzurum, Gümüşhane, Bingöl, Bayburt, Tunceli, Muş, Elazığ ve Malatya'yı etkileyeceğini dile getiren Prof. Dr. Süleyman Pampal, binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini anımsattı. Deprem yaşanmadan önce gerekli önlemlerin alınması gerektiğini de dile getiren Prof. Dr. Süleyman Pampal, kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması gerektiğini de söyledi.

Prof. Dr. Süleyman Pampal ayrıca son bir ay içerisinde bölgede 5.0'ın üzerinde pek çok depremin yaşandığını ve meydana gelen bu depremlerin olağan olduğunu fakat bölgenin daha büyük deprem olma ihtimali taşıdığını da sözlerine ekledi.

NACİ GÖRÜR'DEN DE AÇIKLAMA GELMİŞTİ

AFAD, dün Malatya Battalgazi ilçesinde saat 16.04’te gerçekleşen ve 13.93 kilometre derinlikte meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkezini Yeşilyurt, büyüklüğünü 5.3, derinliğini ise 6.7 kilometre şeklinde açıkladı. 

İTÜ'lü yerbilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Malatya depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  "Arkadaşlar, Salkonak-Yeşilyurt/Malatya’da 5,3 deprem oldu. Deprem DAF Zonunda. Muhtemelen 6 Şubat depremleri sonucu kırılmamış bir fay kesimi üzerinde. Biliyorsunuz, buralara önemli miktarda enerji transfer edildi" 

 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt duyurdu! Bakırköy İş Bankası Blokları kentsel dönüşüm projesinde temeller atıldı! 

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Konut fiyatlarında bu yıl artış olmayacak!


Geri Dön