29 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşümde Adana Gerçeği

Kentsel Dönüşümde Adana Gerçeği

Adana'da düzenlenen Tüyap İnşaat, Yapıda Yenilikler, IHS ve Kent Fuarları'nda Mimarlar Odası Adana Şubesi, kentsel dönüşümü anlattı. 'Kentsel Dönüşümde Adana Gerçeği' panelinde Mimar Sair Erhan Özbek'in moderatörlüğünde gerçekleşti.

Kentsel Dönüşümde Adana Gerçeği konuşuldu!

Adana'da düzenlenen Tüyap İnşaat, Yapıda Yenilikler, IHS ve Kent Fuarları'nda Mimarlar Odası Adana Şubesi, kentsel dönüşümü anlattı. 'Kentsel Dönüşümde Adana Gerçeği' panelinde Mimar Sair Erhan Özbek'in moderatörlüğünde gerçekleşti.

Adana'da kentsel dönüşümde insan hakları tartışılacak!

"Ölçek: İnsan" başlığıyla Kentsel Dönüşümde "İnsan Hakların"nın ele alınacağı panel düzenleyeceklerini bildiren Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Mimar Ozan Tüzün, panele tüm Adanalıları davet etti.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli düzenlendi!

Adana Barosu ve İnşaat Mühendisler Odası (İMO)Adana Şubesi nin ortaklaşa düzenlediği "Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç" başlıklı Panel ve Forum yapıldı.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli 24 Mayıs'ta!

TMMOB ve İMO Adana Şubesi ve Adana Barosu, “Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç” paneli 24 Mayıs Salı günü saat 14.30’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yüreğir'deki kentsel dönüşümde hormonlu bina dönemi!

Mustafa Ucum, Adana Toros Gazetesi'nde bugün yayınlanan "Kentsel dönüşümde hormonlu bina dönemi" yazısında, Yüreğir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarından konu aldı. İşte o yazı:

İMO kentsel dönüşümde çözüm arıyor!

İMO kentsel dönüşümde çözüm arıyor. İnşaat Mühendisleri Odası ( İMO ) Adana Şubesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki mahalle muhtarları, dernek başkanları ve vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu.

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel Dönüşümde Adana Gerçeği Haberi

Kentsel Dönüşümde Adana Gerçeği

ADANA'da Tüyap İnşaat, Yapıda Yenilikler, IHS ve Kent Fuarları kapsamında Mimarlar Odası Adana Şubesi, 'Kentsel Dönüşümde Adana Gerçeği' paneli düzenlendi. 


Fuar alanında düzenlenen ve moderatörlüğünü Mimar Sair Erhan Özbek'in yaptığı panele Mimar D. Gökçe Çelik, Mimar Alim Erdoğan, Mimar Basri Gazi, Mimar Özkal Yüreğir, Mimar Emrah M. Güllüoğlu ve Mimar Can Durmuşoğlu konuşmacı olarak katıldı.


Panelde konuşan Şehir Plancısı Faruk Göksu, 1960 - 1980 yılları arasında birinci dönüşüm sürecinin, kentlerde apartman ve gecekondu karakterinin ortaya çıktığını söyledi. Göksu, "1980'li yıllarda gecekondu dönüşüm süreci başladı. 1990'lardan sonra da 3. Dönüşüm sürecine girdik. Bu üç dönüşümün ortak özelliği yapıları yıkıp, yeniden yapılmasıdır. Daha yoğun yapıldığından kamusal alanlar küçülüyor. Bu yüzden 3'ncü dönüşüm farklı olmalıdır. Kentsel dönüşümler sadece yık-yap yönüyle ele alınmış. Üstelik ekonomik...