02 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde deprem

kentsel dönüşümde deprem

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, Doç. Dr. Selma Koç Akgül koordinatörlüğünde ‘Afet Yönetimi Kadın ve Medya’ konulu söyleşi bugün gerçekleştirildi. Söyleşiye İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu'da katıldı.

Kentsel dönüşümde neler olması gerekiyor? 15 maddede tek tek açıklandı!

Deprem riski altında olan ülkemizde kentsel dönüşüm konusu sık sık gündeme geliyor. Peki kentsel dönüşümde eksiklikler neler? Kentsel dönüşüm sürecinde neler olmalı? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü çalıştayı 8 Şubat'ta!

Deprem Güçlendirme Derneği tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle yapılacak olan "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştayda, güçlendirmenin önemi konuşulacak.

Kentsel dönüşümde deprem riskine dikkat!

Dünya Gazetesi yazarı Prof. Dr. Kaya Özgen bugün kaleme aldığı yazısında kentsel dönüşümde önceliği olan konutların deprem riskine göre sıralanması gerektiğini kaydetti. İşte Özgen'in kentsel dönüşüm projelerine dair dikkat çektiği noktalar.

Kentsel dönüşümde deprem geçmişi olan binalara odaklanmalı!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, 1999 depreminden önce yapılan pek çok konutun risk altında olduğunu söyleyerek, kentsel dönüşümde önceliğin yaşlı ve deprem geçmişi olan yapılara verilmesi gerektiğini belirtti.

Ergün Turan: Kentsel dönüşümde mantalite yenilenmeli!

Kentsel dönüşümde bir mantalite yenilemesi yapılması gerektiğine dikkat çeken TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan Türkiye için deprem konusunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Kentsel dönüşümde 5 hayati nokta var!

İMSİAD, Sismik İzolasyon (Deprem Yalıtımı) Çalıştayı'nda kentsel dönüşümdeki farkındalık oluşturdu. Kentsel dönüşümde 5 hayati nokta olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşümde süreci acilen hızlandıralım!

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan 6,5 milyon çürük yapı stokunun dönüşümü konusunda henüz yeterince yol alınamadı! Deprem korku yaratırken KENTDER’den kentsel dönüşümde sürecin hızlandırılması uyarısı geldi.

Kentsel dönüşümde deprem riski yüksek şehirler öncelikli olacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, deprem riski yüksek şehirlerimizin barındırdığı tehlikeyi esas alarak kapsamlı bir kentsel dönüşüm programının hazırlandığını açıkladı.

Altınok Öz: Kartal deprem ve kentsel dönüşümde öncü!

Kartal Belediyesi kentsel ve deprem dönüşümü çalışmalarına devam ediyor. Kanal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Deprem Dönüşümünde ve kentsel dönüşümde bizden iyisi yok diye konuştu.

Altınok Öz: Deprem ve kentsel dönüşümde bizden iyisi yok!

Kartal, Anadolu yakasının merkezi olma yönünde gelişiyor ve dönüşüyor. Kartal Belediyesi kentsel ve deprem dönüşümü konusunda öncü olmaya devam ediyor. Altınok Öz, ‘Deprem Dönüşümünde ve kentsel dönüşümde bizden iyisi yok’ dedi.

Kentsel dönüşümde öncelik deprem kuşakları olacak!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, yeni hazırlanan “Kentsel Dönüşüm Programı”nın tamamlanmak üzere olduğunu açıklayarak, “Yeni programa göre, kentsel dönüşümde önceliğimizi deprem kuşakları olarak tespit ettik” dedi.

Kartal kentsel dönüşümde öncü!

Kartal Afyon Kale Spor Derneği'ni ziyaret eden Ömer Fethi Gürer, yerinde dönüşüm, deprem dönüşümü ve kentsel dönüşümde Kartal Belediyesi'nin öncü olduğunu da belirtti.

kentsel dönüşümde deprem Haberi

kentsel dönüşümde deprem

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, Doç. Dr. Selma Koç Akgül koordinatörlüğünde ‘Afet Yönetimi Kadın ve Medya’ konulu söyleşi bugün gerçekleştirildi. İletişim Fakültesinde yapılan etkinliğe konuşmacı olarak, MAGDER İstanbul İl Başkanı İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Afet Yönetimi Uzmanı, MAGDER İstanbul İl ikinci Başkanı Özden Işık katıldı. Doç. Dr. Selma Koç Akgül moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe fakülte öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Gündoğdu’nun sunumuyla başlayan etkinlikte, ilk olarak öğrencilere deprem ve afet yönetimi ile ilgili genel bilgiler verildi. Sunumuna 1995 yılında yaşanan Japonya Depremi’nin simülasyon videosunu izleterek başlayan Gündoğdu, 6 bin kişinin hayatını kaybettiği depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye için, “Depremde en çok hasar gören ülke” tanımlamasını yapan Gündoğdu, “Japonya’da bize oranla daha çok afet olayı gerçekleşiyor. Buna rağmen...