09 / 01 / 2025

Kentsel dönüşümde itiraz yolları ve iptal davaları

Kentsel dönüşümde itiraz yolları ve iptal davaları

Avukat Fatma Dilşad Yelken "Kentsel dönüşümde itiraz yolları ve iptal davaları" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Riskli olan apartmanların kentsel dönüşüm sürecinde anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Kimi malikler dönüşüme itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Kentsel dönüşümde itiraz yolları ve iptal davaları!

Avukat Fatma Dilşad Yelken "Kentsel dönüşümde itiraz yolları ve iptal davaları" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2017!

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespitine bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2017..

Kentsel dönüşümde itiraz süresi ne kadar?

Riskli olarak tespit edilen bir yapıda, kentsel dönüşümü istemeyen kimseler bu karara itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz süresi ne kadar? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi örneği!

Kentsel dönüşümde bir yapının riskli olarak tepit edilmesi halinde, maliklerce veya kanuni temsilcilerince onbeş gün içinde itiraz edilebiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi örneği..

Kentsel dönüşümde bir kişi itiraz ederse ne olur?

Bir yapının riskli olarak tespit edilmesi halinde, maliklerce veya kanuni temsilcilerince onbeş gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde bir kişi itiraz ederse ne olur?

Kentsel dönüşümde kiracının tahliyesi!

Kiracının binadan çıkmaya itiraz etme hakkı kesinlikle bulunmuyor. Kiracılar kontratlarının olduğunu söylese bile tahliyeyi engelleyemiyor. İşte, kentsel dönüşümde kiracının tahliyesi!

Kentsel dönüşümde hacizli evler!

Kentsel dönüşümde riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde hacizli evlerin durumu nedir? Hak sahipleri kentsel dönüşüme itiraz edebilir mi?

Kentsel dönüşümde yıkım kararına itiraz

Kentsel dönüşümde yıkım bazen kat maliklerinin kararı ile gerçekleştirilirken, bazen de yıkım kararı ilgili yapıların bağlı bulunduğu belediyelerden gelebiliyor.Peki,kentsel dönüşümde yıkım kararına itiraz nasıl yapılıyor?

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

Kentsel dönüşümde itiraz yolları ve iptal davaları Haberi

Kentsel dönüşümde itiraz yolları ve iptal davaları

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İTİRAZ YOLLARI VE İPTAL DAVALARI


Kentsel Dönüşüm süreci 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanları Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun yürürlüğe girmesi ile başlamış olup sürecini başlaması ile birlikte riskli yapı  riskli alanı rezev alanı gibi yeni kavramlar ile bunların tespitlerine yönelik itiraz ve dava yolları da süreç ile birlikte ortaya çıkmıştır. 


6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunun 3. maddesinde riskli yapı tespiti ya

pılmıştır. Bu madde uyarınca Bakanlıkça veya İdarece, yapılan/yaptırılan riskli yapıya ilişkin bir rapor düzenlenir ve  tespit edilen yapıyla ilgili ayni hak şahsi hak sahiplerine “risk tespit raporu” adı verilen bu rapor tebliğ edilir. Yasa uyarınca malikler ve temsilcileri tespit raporunun tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde riskli yapının bulunduğu yerdeki “İl Müdürlüğü”ne dilekçe ile itiraz edebilirler. 


Malik veya yasal temsilcileri...