08 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde kullanılacak gayrimenkul sertifikası modeli

kentsel dönüşümde kullanılacak gayrimenkul sertifikası modeli

Hükümetin eylem planında yer alan 'Gayrimenkul Sertifikası' modeliyle vatandaş, devlet güvencesinde borsada işlem görecek konut projelerinden m2 bazında hisse satın alabilecek. Uygulamayla vatandaş dönüşüme daha sıcak bakacak

Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü çalıştayı 8 Şubat'ta!

Deprem Güçlendirme Derneği tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle yapılacak olan "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştayda, güçlendirmenin önemi konuşulacak.

Kentsel dönüşümde 'imar alanları ve riski bölgeler' ayrıntısı!

Kentsel dönüşüm, son zamanlarda sıklıkla oluşan depremler nedeniyle yeniden gündemimizde. İstanbul en riskli bölgelerden. İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşümde yeni planlamalar yapılmalı...

Kentsel dönüşümde vatandaşa tek taraflı fesih hakkı getirildi!

Kentsel dönüşüm kapsamında arsa payı karşılığı müteahhitle yapılacak olan anlaşmalarda fesih konusunda çok önemli değişiklikler yapıldı. Kentsel dönüşümde müteahhit inşaata başlamaz ya da yapım işini geciktirirse, bina ve arsa sahipleri sözleşmeyi tek taraflı feshedebilecek

Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2019!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 16 banka ile kentsel dönüşümde kullanılacak kredilerde sağlanacak faiz desteğine ilişkin protokol imzaladı. İşte kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2019...

Kentsel dönüşümde sürpriz değişiklik!

Kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler riskli bir yapıda hak sahiplerinin 3’te 2’si dönüşüme evet derse, 3’te 1’in payı satılıyor. Geçmişte Hazine’nin alımına açık olan bu hisseler artık 3’üncü kişilere de satılacak.

İmar affından elde edilecek gelir kentsel dönüşümde kullanılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışından gelecek para ile ilgili "Ben buradan çıkan parayı kentsel dönüşümde kullanmak istiyorum." dedi.

Kentsel dönüşümde müteahhite para verilir mi?

Kentsel dönüşümle alakalı merak devam ediyor. En çok merak edilen soru ise kentsel dönüşüm için verilen evde yapılacak masrafların ne olacağı. Peki kentsel dönüşümde müteahhite para ödenir mi?

Kentsel dönüşümde KHK müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin geçtiğimiz haftalarda yaptığı "Kentsel dönüşümde KHK çıkarılsın diye bastırıyorum" açıklaması üzerine sektör temsilcileri Bakanlık ile görüştü. Kentsel dönüşüm çıkarılacak KHK ile hızlanacak...

DASK fonundaki para kentsel dönüşüme kullanılacak!

Deprem sigortası kapsamında biriken 5.2 milyar TL'lik rakamın kentsel dönüşüm projelerine yönelik kullanılması planlanıyor.

Kentsel dönüşümde kaybedecek bir dakika bile yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümde bugüne kadar 2 milyar 500 milyon liralık kaynak kullanıldığını belirterek "Kentsel dönüşüm çalışmalarında kaybedecek bir dakikamız bile yok" dedi.

Adana'da kentsel dönüşümde insan hakları tartışılacak!

"Ölçek: İnsan" başlığıyla Kentsel Dönüşümde "İnsan Hakların"nın ele alınacağı panel düzenleyeceklerini bildiren Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Mimar Ozan Tüzün, panele tüm Adanalıları davet etti.

Kentsel dönüşümde hak sahibi olmayanlara yardım yapılmasına dair karar!

Kentsel dönüşümde hak sahibi olmayanlara yardım yapılmasına dair karar 8 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, riskli yapılarda hak sahibi olmayanlara yardım yapılacak ve enkaz bedeli ödenecek..

Kentsel dönüşümde ilk kazma Silopi'de vurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, terörle mücadele kapsamında zarar gören il ve ilçelerde başlatılacak kentsel dönüşümde ilk kazmanın kısa süre içinde Silopi'de vurulacağını söyledi.

kentsel dönüşümde kullanılacak gayrimenkul sertifikası modeli Haberi

kentsel dönüşümde kullanılacak gayrimenkul sertifikası modeli

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı eylem planında yer alan 'kentsel dönüşümde kullanılacak gayrimenkul sertifikası modeli'nin detayları ortaya çıkmaya başladı. Yeni modeli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı önderliğinde Hazine, SPK, TOKİ, GYODER ve KONUTDER oluşturacak. Kentsel dönüşüm alanlarındaki uygulamaların ülke genelinde öncelik haline gelmesi ve inşaat sektörünün önünün açılması için 6 ay içinde yeni finansman modelleri uygulamaya geçirilecek. Bu model, hakların belirlenmesi, alım ve satımı gibi unsurları kapsayacak. Modele ilişkin mevzuat çalışmasına nihai şeklini Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) verecek. 


M2 BAZINDA HİSSE ALINACAK 

Edinilen bilgilere göre, hayata geçirilmesi planlanan bu modelle vatandaş, devlet güvencesinde borsada işlem görecek konut projelerinden metrekare bazında hisse satın alabilecek. 'Gayrimenkul sertifikası' adı altında işlem görecek olan söz konusu bu hisseler, istendiği zaman paraya çevrilebilecek veya proje...