06 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde önem verilcek hususlar

kentsel dönüşümde önem verilcek hususlar

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, müteahhitlerle bir araya geldi. İzmit İlçe SKM kapsamında düzenlenen program Özgünhan Restoran’da gerçekleştirildi. Sohbet havasında gerçekleştirilen toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kentsel dönüşümde reyting sistemi başlıyor!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor. İhmal ve hatalardan kaynaklanan faciaların önüne reyting sistemi ile geçilecek. Buna göre, afet riskleri etkilediği nüfusun büyüklüğü, mali ve finansal gereksinim kriterleriyle puanlanacak.  İşte reyting sisteminin detayları...

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı!

TAPU ve imar kanunlarında değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, "Bu kanunla Türkiye'de kentsel dönüşümde yeni bir sürece girildi" dedi.

Kentsel dönüşümde anında çözüm dönemi!

Tapu kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin kabul edilmesiyle kentsel dönüşümde yeni dönem başladı.

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Başbakan Yardımcısı Canikli, Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği'nde yapılan değişiklikle ilgili olarak, Türkiye'de kentsel dönüşümde yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

Kentsel dönüşümde yeni dönem!

SPK Başkanı Ertaş: "Gayrimenkul sertifikaları düzenlemesi için Kurulumuz görevlendirilmiştir. Düzenleme ile birlikte kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlayacak" dedi.

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı!

Kentsel dönüşümde yeni bir dönem başladı. Anahtar Teslim Projesi'yle vatandaş banka finansmanıyla kendi binasını dönüştürebilecek. Evini dönüştürmek isteyenin önündeki engelleri kaldıracak proje başladı.

Kentsel dönüşümde kira yardımı 735 liraya yükseldi!

Türkiye'nin büyük önem verdiği kentsel dönüşümde 2015 yılında yapılacak kira yardımı zamlanarak 735 liraya yükseldi. Kentsel dönüşüm nedeniyle adeta bir seferberlik içerisinde olan Türkiye'de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardımı ne kadar?

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin büyük önem verdiği kentsel dönüşümde 2015 yılında yapılacak kira yardımı belli oldu. İşte Kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardımı ne kadar sorusunun yanıtı..

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

kentsel dönüşümde önem verilcek hususlar Haberi

kentsel dönüşümde önem verilcek hususlar

Toplantıya İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İlçe Yöneticileri Cemil İncehasan, Mustafa Arpaguş, Turgay Aydıner, Meclis Üyeleri Aykut Bozkurt, Ayhan Aslanboğa ve İl Yöneticisi Ünal Geç hazır bulundu. Sohbet havasında gerçekleştirilen toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.


"7 HAZİRAN YÜZYILIN SEÇİMİ"


Ali Korkmaz, “7 Haziran yüzyılın seçimi. Bizim amacımız ülkede istikrarlı ve güçlü bir yönetim. Hedefimiz 2023 Türkiye’si. Bu seçim eski Türkiye’yi bekleyenlerle, Yeni Türkiye’yi hayal edenlerin seçimi. Eski Türkiye’de kaoslar vardı ama şimdi baktığımız zaman, refaha ulaşmış istikrarlı bir ülke var. 2023 Türkiye’sinde daha güçlü refah seviyesi daha da yükselmiş  bir ülke olacak. Hem çocuklarımızın geleceği, hem de istikrarımız için bu seçimler çok önemli” ifadelerini kullanarak aynı zamanda 23 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun...