28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde insanların kafası karışık!

Kentsel dönüşümde insanların kafası karışık!

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Sezer ve Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin ' Kentsel dönüşümde insanların kafası karışık' dedi.



Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Sezer ve Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, kentsel yenilemenin önündeki engelleri belirlemek amacıyla 2 bin dava dosyası inceleyerek, dönüşümün hızını kesen faktörleri inceledi. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, "çarpık ve çürük yapılaşma kıskacındaki" biiyükşehirlerin kurtuluş reçetesi olarak görülen kentsel dönüşümde istenen hızın yakalanamaması üzerine hukukçular harekete geçti. 


İNSANLAR HAK KAYBINA UĞRAMAKTAN KORKUYORLAR 


Tarafların yeterli bilgi sahibi olmaması nedeniyle çeşitli endişelerin ve ihtilafların yaşandığını kaydeden Prof. Dr. Sezer, şunları ifade etti: "İnsanların kafası karışık, hak kaybına uğramaktan korkuyorlar ve bu nedenle dönüşüme ya hiç sıcak bakmıyorlar ya da süreç içinde mahkemeye başvuruyorlar. Belediyeler ve inşaat sektörü de bu konuda tam olarak bilgi sahibi değil. Tüm bunlar bir araya gelince, dönüşüm sancılı ve ağır ilerliyor.


Afyon Kurtuluş


Geri Dön