29 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde uygulama yönetmeliğinde değişiklik

Kentsel dönüşümde uygulama yönetmeliğinde değişiklik

Kentsel dönüşümün hedefinde 7 milyon konut ve 25 milyon kişi var. Şu aşamada yaklaşık 450 bin konutu ve 2 milyon kişiyi kapsamına almış durumda. Kentsel dönüşümde uygulama yönetmeliğinin bazı maddeleri değişti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Kentsel dönüşümde bütüncül yaklaşım modeli uygulanacak!

Hükümetin 2018 programına göre kentsel dönüşümde artık bütüncül bir uygulama modeli geliştirilecek. Bütüncül uygulama modeli niteliği ve süreçleri iyi tanımlanmış, sosyo-ekonomik boyutları güçlendirilmiş ve katılımcı bir yaklaşıma dayanıyor. 

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşümde yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunluk ile alınıyor. Peki kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır? diyorsanız işte yanıtı...

Dar gelirli kentsel dönüşümde kira yardımı alabilir mi?

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşümde gerçekleşen yardımlardan bahsetti. Öngören, uygulama alanındaki gecekondulara riski yapılar için belirlenen aylık kira bedelinin iki katı kadar yardım yapılabildiğini söyledi.

Recep Altepe: Kentsel dönüşümde uygulama önemli

'Kentsel dönüşüm' sihirli bir cümle ama uygulama önemli Bursa'da dün yapılan "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nde kentsel dönüşüm çalışmaları ve yeni yatırım fırsatları değerlendirildi.

Kentsel dönüşümde kiracı tahliyesi nasıl olur?

Riskli binaların yıktırılması sürecinde maliklere verilmesi gereken süreler 6306 sayılı kanunun uygulama yönetmeliğinin 8. maddesi gereğince binada oturan kiracılara da veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kiracı tahliyesi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde kat maliklerinin hakları!

Kentsel dönüşümde, uygulama alanındaki taşınmaz maliklerinin hakları ve tapuya tescil işlemleri, kentsel dönüşüm yönetmeliğinde açıklanıyor. İşte 6306 sayılı kentsel dönüşüm kanunu yönetmeliğindeki kat maliklerinin hakları...

Kentsel dönüşümde uygulama işlemleri!

Kentsel dönüşümde, riskli alanlarda yer alan riskli binalar tespit edilerek yıkılıyor; yerine yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde sağlam binalar inşa ediliyor. İşte kentsel dönüşümde uygulama işlemleri...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde plan revizyonu şart!

Kentsel dönüşümde plan revizyonu şart. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ' Ulaşım planını da düşünüyoruz. Halkımız endişe etmesin.Başlattığımız çalışmayı yakında kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümde uygulama yönetmeliğinde değişiklik Haberi

Kentsel dönüşümde uygulama yönetmeliğinde değişiklik

Kentsel dönüşümün hedefinde 7 milyon konut ve 25 milyon kişi var. Şu aşamada yaklaşık 450 bin konutu ve 2 milyon kişiyi kapsamına almış durumda. Kentsel dönüşümde uygulamadan kaynaklanan duraksamaların önlenmesi için Uygulama Yönetmeliğinin bazı maddeleri değişti.  

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu hakkında bilgi verdi.

Değişiklikler kapsamında, öncelikle riskli yapı tespiti yapan lisanslı kuruluşlarda çalışacak personel ile ilgili yeterlilik ve eğitim şartları arttırıldı. Artık daha nitelikli ve özel eğitim almış mühendisler bu tespitleri yapabilecek.

Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlar; eğer gerçeğe aykırı olarak, risksiz bir yapının riskli veya riskli bir yapının risksiz olarak tespit edilmesi veyahut mevcut olmayan bir yapı hakkında riskli yapı tespit raporu hazırlanması yada yapıya ilişkin verilerin eksik ve yanlış alınarak hesaplama yapılması...