04 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde yardımlar

Kentsel dönüşümde yardımlar

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli yapıların yıkımı ve yeniden inşası için çalışmalar yapılıyor. Bu süreçte yıkılan yapıların sahiplerine devlet finansal destek sağlıyor. Peki, kentsel dönüşümde devlet yardımı nelerdir?

Kentsel dönüşüm yardımları neler?

Kentsel dönüşüm sürecine giren binanın malikleri ve kiracıları bazı maddi yardımlardan faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm yardımları neler?

Kentsel dönüşümde kira yardımı başvuruları nasıl yapılır?

Evi kentsel dönüşüme giren milyonlarca vatandaşa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm için kira yardımı yapılıyor. Peki kentsel dönüşüm yardımı için başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşümde olan milyonlarca vatandaşa kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Peki, söz konusu yardımdan nasıl faydalanılır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı yapılıyor?

Konutları kentsel dönüşüm sürecine giren vatandaşların en merak ettiği konulardan biri bu sürede yaşadıkları mali sorunlar oluyor. Takvim Gazetesi'nden Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında kentsel dönüşümde kira yardımını kaleme aldı.

Yaşlılar, kentsel dönüşümde en kırılgan grup!

Kentsel Dönüşüm ve Metropolde Yaşlanmak: İstanbul Örneği araştırmasının bulguları açıklandı. İÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Şentürk, araştırmanın sonucunda, yaşlıların kentsel dönüşümde en kırılgan grup olduğunun tespit edildiğini söyledi...

Kentsel dönüşümde kira yardımı almanın şartları!

Kentsel dönüşümde riskli binası olan ve yıkılan hak sahipleri Devlet tarafından sunulan finansal desteklere müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımını kimler alabilir? 

Kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

Gayrimenkulü kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan vatandaşlar Bakanlığın sunmuş olduğu bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

Kentsel dönüşümde e-tebligat zorunluluğu!

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım "Artık kentsel dönüşümde elektronik tebligata geçeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

15 soruda kentsel dönüşümde kira yardımı ödeme şartları!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli binası yıkılan ev sahipleri Bakanlık tarafından sunulan kira yardımından yararlanabiliyor. Peki, kira yardımı hangi koşullarda verilir? İşte 15 soruda kentsel dönüşümde kira yardımı ödemeleri şartları..

7 soruda kentsel dönüşümde kiracı hakları 2017!

Kentsel dönüşümde kiracılara da mağdur olmamaları adına bazı finansal destekler sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde kiracıların hakları nelerdir? Kiracılara ne gibi yardımlar yapılır?

Kentsel dönüşümde kira yardımı 2 Mayıs'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017 kentsel dönüşüm kira yardımı uygulamalı kılavuzunu açıkladı. 2 Mayıs'tan itibaren kentsel dönüşümde kira yardımı alınabilecek.

Dar gelirli kentsel dönüşümde kira yardımı alabilir mi?

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşümde gerçekleşen yardımlardan bahsetti. Öngören, uygulama alanındaki gecekondulara riski yapılar için belirlenen aylık kira bedelinin iki katı kadar yardım yapılabildiğini söyledi.

Kentsel dönüşümde kira yardımı alanlar vergi ödeyecek mi?

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Bumin Doğrusöz bugünkü köşesinde kentsel dönüşümde kira yardımı konusunu ele aldı. İşte o yazı..

Kentsel dönüşümde yardımlar Haberi

Kentsel dönüşümde yardımlar

Kentsel dönüşümde devlet yardımı nelerdir?

Kentsel Dönüşüm; Kentsel gelişmenin toplumsal ekonomik ve mekansal olarak yeniden ele alındığı ve kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapma, canlandırma, sağlıklaştırma veya yeniden yapılandırma için proje üretilmesi ve uygulama yapılması olarak karşımıza çıkıyor. 


Özetle kentsel dönüşüm bir kentin dokusun bozan sorunların giderilmesi anlamına geliyor. Gecekondu dönüşüm/kentsel yenileme projelerinde “kent içinde kaçak yapılaşma alanları ile ekonomik ömrünü doldurmuş bulunan çöküntü alanlarının gerekli tüm kentsel ve sosyal donatı hizmetleri getirilerek olası tüm doğal afet riskleri de bertaraf edilecek şekilde yeniden fenni ve sıhhi standartlara haiz bir şekilde yapılandırılması” amalçıyor. 


Kentlerdeki çarpık yapılaşma ve yarattığı sorunların çağdaş şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun olarak yeniden yapılandırılmasını sağlamak üzere kentsel dönüşüm projeleri gündeme geliyor. 


Kentsel dönüşüm...