06 / 05 / 2024

kentsel dönüşümle yeşil bina uygulaması

kentsel dönüşümle yeşil bina uygulaması

Has Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin, enerji tasarrufu için öncelikle kentlerin mercek altına alınması gerektiğine ve kentsel dönüşümle yeşil binalarda enerjiyi bedavaya getirmenin mümkün olabileceğine işaret etti...

İstanbul'da konut yatırımı yapacaklar dikkat: Kentsel dönüşümle bu 4 ilçe değerlenebilir!

Gayrimenkul yatırımcıları alım yaptıklarında en çok kazandıracak bölgeleri araştırıyor. Girişimci Broker ve gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, kentsel dönüşüm için 4 ilçeye dikkat çekti ve mahalle mahalle açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? Tek tek hesaplandı!

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da 650 bin konutun dönüştürülmesini vadediyor. Peki İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? İşte maliyet hesaplaması...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

İstanbul'da kentsel dönüşümle hangi ilçede kaç bina yenilendi?

Fay hatlarına yakınlığı nedeniyle deprem riski yüksek olan İstanbul'da, belediyelerin gündeminden 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından kentsel dönüşüm hiç çıkmadı.

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüme yeşil ışık!

Samsun İlkadım ilçesinde mahalle muhtarları ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

İstanbul'un o ilçesine kentsel dönüşüm müjdesi!

İstanbul'daki en kalabalık ilçelerden olan Bahçelievler'de, belediye meclisi kentsel dönüşüme hız kazandıracak 4 önemli karar aldı. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüme yeşil ışık!

Çalışmalarını son sürat sürdüren Narlıdere Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli bir başarı kaydetti.

Aliağa Belediyesi, Sarı Konutları kentsel dönüşümle yenileyecek!

İzmir Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kentte bulunan Sarı Konutları'nın kentsel dönüşümle yenileneceği dile getirdi. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması bekleniyor. 

İBB önünde kentsel dönüşüm tepkisi: Eyüpsultan Yeşilpınar'da metrekareler kesiliyor!

Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşümle ilgili olarak bir grup mahalleli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde eylem yaptı ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Sakinler, metrekarelerden de büyük kesintiler yapıldığına dikkat çekti.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi kentsel dönüşümde rol model olacak!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım'ın kentsel dönüşümle Türkiye'ye rol model olacağını dile getirdi.

Kocasinan'ın kadim sorunları kentsel dönüşümle çözülüyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mahallelerin kadim sorunlarını, kentsel dönüşümle çözdüklerini söyledi.

Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir!

Türkiye bundan sonra bu kaynaklarını mutlaka kentsel dönüşüm için kullanmalı. Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir...

Esenler’de deprem riski kentsel dönüşümle sıfırlanacak!

İstanbul Esenler'de son sürat süren kentsel dönüşümle ilçede deprem riskinin sıfırlanması hedefleniyor

kentsel dönüşümle yeşil bina uygulaması Haberi

kentsel dönüşümle yeşil bina uygulaması


Ülkemizde yılda sadece 50 milyar dolarlık enerji ithalatı gerçekleştiğini söyleyen Has Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin, Dünya nüfusunun yarıdan çoğunun kentlerde yaşadığına ve harcanan enerjinin yüzde 40’ının binalarda kullanıldığına dikkat çekti. Erktin, enerji tasarrufu için öncelikle kentlerin mercek altına alınması gerektiğine ve kentsel dönüşüme işaret etti.


Günümüzde toplam 14 ila 15 milyon konutun yüzde 45’inin sağlıksız olduğunu söyleyen Ayşe Hasol Erktin, “Bu, 7 milyon konutun yenilenmesi anlamına geliyor. 400 milyar dolarlık, 10 ila 15 yıllık bir projeden söz ediliyor. Çok iddialı, hatta mevcut bütçe verileriyle olanaksız görünse dahi, bu hedefe belli bir oranda yaklaşılacağı anlaşılıyor. Yeşil binalarda yüzde 30 ila 40 enerji tasarrufu mümkün olabiliyor. Kentsel dönüşümün, bu anlamda yıllık 3 ila 4 milyar dolarlık tasarruf potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz”...