26 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümü TOKİ yapmayacak

Kentsel dönüşümü TOKİ yapmayacak

Kepez Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında vatandaşlara yüzde 35 oranında hak vermek kaydıyla meclisten geçti. Çevre ve Şehircilik ve İmar Bakanlığı'da Kepez ve Santral Mahallesi'ni "Afet riskli bölge' ilan etti.

Erdoğan Tok: Kentsel dönüşümün önünü açtık!

Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahallelerine yapılan ziyarette mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Erdoğan Tok, bölge halkının lehine ve yararına emsal kararlarla kentsel dönüşümün önünü açtıklarını söyledi. 

TOKİ Başkanı Ilıca kentsel dönüşüm projesini inceledi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Aziziye İlçesi’ne bağlı Ilıca’daki kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmalarını yerinde inceleyerek proje tamamlandığında Ilıca’nın cazibe merkezi olacağını söyledi.

TOKİ Burdur'da kentsel dönüşüm alanını inceledi!

TOKİ Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, Bozkurt Mahallesi'ne yapılması planlanan toplu konutlar için Kentsel Dönüşüm Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Samsun kentsel dönüşüm projesi imara takıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ ile birlikte Kıran mahallesinde uygulamayı planladığı Kentsel Dönüşüm projesi imar planı yapılmadığı için kamulaştırma kararının yürütmesi Bölge İdare Mahkemesi'nce durduruldu.

Samsun Kıran'daki kentsel dönüşüm durduruldu!

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ ile birlikte Kıran mahallesinde uygulamayı planladığı Kentsel Dönüşüm projesi imar planı yapılmadığı için kamulaştırma kararının yürütmesi Bölge İdare Mahkemesi'nce durduruldu.

TOKİ, Burdur'un kentsel dönüşüm alanında inceleme yaptı!

TOKİ incelemesi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, Bozkurt Mahallesi'ne yapılması planlanan toplu konutlar için Kentsel Dönüşüm Alanı'nda incelemelerde bulundular.

53 ilde kentsel dönüşüm faaliyeti sürüyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Yeni konseptimiz kentsel dönüşümde Türkiye'nin depremselliğiyle doğru orantılı olarak, deprem kuşağı neresiyse kentsel dönüşüm önceliğimiz orası" dedi.

Mehmet Ergün Turan, Çankırı'daki kentsel dönüşümü inceledi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan ve kurum yetkilileri, Çankırı Belediyesi tarafından planlanan Kentsel Dönüşüm Projelerini incelemek üzere Çankırı'ya geldi.

Tabakhane'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi hızla devam ediyor. Trabzon’a son derece modern, yeni bir yaşam alanı kazandıracak olan bu önemli proje kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımı sürdürülüyor

Şanlıurfa'daki sanayide kentsel dönüşüm 30 Mart'ta başlıyor!

TOKİ ve Şanlıurfa Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile şehir merkezinde kalan sanayi sitelerinde kentsel dönüşümün 30 Mart'ta başlanacağını duyurdu.

Uşak'taki kentsel dönüşüm yakında tamamlanacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleriyle şehirlerin dokusunu tehdit eden ve imajını bozan sanayi sitelerinden arındırıldığını söyledi.

TOKİ'den sanayi bölgelerine kentsel dönüşüm uygulaması!

TOKİ, şehirlerin merkezinde yer alan ve dokusunu tehdit eden sanayi bölgelerinde kentsel dönüşüm uygulayacak. Bu kapsamda ilk ihale Şanlıurfa için yapılacak..

Trabzon'da kentsel dönüşüm için kamulaştırma sürüyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Kültür Turizm Bakanlığı'ııın yaptığı protokolle Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesine ek olarak dönüşüme tabi tutulacak alanda kamulaştırma çalışmaları sürüyor.

Kentsel dönüşümü TOKİ yapmayacak Haberi

Kentsel dönüşümü TOKİ yapmayacak

Kepez Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında vatandaşlara yüzde 35 oranında hak vermek kaydıyla meclisten geçti. Ancak vatandaş, kendilerine verilmek istenen yüzde 35 yapı payına razı olmazken  Çevre ve Şehircilik ve İmar Bakanlığı'da Kepez ve Santral Mahallesi'ni "Afet riskli bölge' ilan etti. Kepezaltı ve Santral mahallelerinin sakinlerinin projeye ve kentsel dönüşüm uygulamasına kaygıyla yaklaşmaları üzerine, Akdeniz GERÇEK, konuyu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye sordu. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz GERÇEK muhabirinin "Kepez ve Santral Mahallesi afet riskli bölge ilan edildi. Bu sondan sonra ne olacak" sorusunu şöyle yanıtladı " İki mahallede bölgede Büyiikşehir Belediyesi'nin kentsel yenileme projesi uygulaması söz konusu. Devletin bu konuda sağladığı olduğu bir sürü imkan var. Kira yardımları, taşınma ve ücretsiz tapularına kavuşma, ücretsiz dairelerine kavuşma...