29 / 04 / 2024

Kentsel İntermedya Sergisi

Kentsel İntermedya Sergisi

Berlin, Boston, İstanbul ve Mumbai merkezli dört araştırma aracılığıyla disiplinler arası kent çalışmalarına yönelik yenilikçi yöntemleri inceleyen sergi Kentsel İntermedya: Şehir, Arşiv, Hikâye 7 Mart-1 Nisan tarihlerinde SALT Galata’da görülebilecek..

Kentsel İntermedya Sergisi 7 Mart'ta başlıyor!

Berlin, Boston, İstanbul ve Mumbai merkezli dört araştırma aracılığıyla disiplinler arası kent çalışmalarına yönelik yenilikçi yöntemleri inceleyen sergi Kentsel İntermedya: Şehir, Arşiv, Hikâye 7 Mart-1 Nisan tarihlerinde SALT Galata’da görülebilecek..

Elazığ Kent Meydanı Kentsel Tasarım proje sergisi yapıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen "Kent Meydanı Kentsel Tasarım ve Mimari Projesi" yarışmasının ödül töreni ve proje sergisi gerçekleştirildi.

Kaş İçin Kentsel Tasarımlar Sergisi açıldı!

Kaş için yeni alternatif plan çözümleri üretmek amacıyla Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırladığı Kaş İçin Kentsel Tasarımlar Sergisi açıldı.

Tarlabaşı’da kentsel dönüşüm sergisi açıldı!

Suzan Pektaş ‘Göç Sakinleri’ sergisinde Tarlabaşı’daki kentsel dönüşümü anlattı. Sergi, 16 Mart'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Gaziantep'te fotoğraflarla kentsel dönüşüm sergisi açıldı!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Uzmanı Bayram Bozhüyük tarafından Gaziantep’in kurtuluş yıl dönümü olan 25 Aralık’ta Fotoğraflarla Kentsel Dönüşüm: 100 Yıl Önce 100 Yıl Sonra isimli ilk kişisel sergisini açtı.

Fikirtepe Belgesel Fotoğraf Sergisi değişimi kayıt altına aldı!

Fikirtepe Belgesel Fotoğraf Sergisi; kentsel dönüşüm projesinin İstanbul'da ilk uygulandığı semt olan Fikirtepe'nin 2012'den 2015 yaz aylarına kadar devam eden değişimini fotoğraf ve ses kaydı aracılığıyla kayıt altına almayı deniyor.

Kentsel dönüşüm sergisi bugün açılıyor!

Bugün Tophane Tütün Deposu'nda "Kentsel dönüşüm kenti nasıl ve neye dönüştürüyor" başlıklı sergi açılıyor...

Mimarlar ve Mühendisler Grubu, kentsel dönüşüm paneli düzenledi!

4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi kapsamında Mimar ve Mühendisler Grubu Özel Oturumu’nda “Kentsel Dönüşüm Sürecinde Geri Kazanım ve Atık Yönetimi” konulu bir panel düzenlendi

Kentsel dönüşüm atıklarından köy evleri yapma projesi!

WES 2012 – 4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Sürecinde Geri Kazanım ve Atık Yönetimi” konulu bir panel düzenlendi...

Mesajınız Var Kentsel Avustralya'da Yerli Kimliği sergisi açıldı!

Avustralya'nın Ankara Büyükelçiliği'nce ''Mesajınız Var! Kentsel Avustralya'da Yerli Kimliği'' sergisi CerModern'de düzenlenen törenle açıldı

Kentsel dönüşümde binalar yıkılınca inşaat atıkları ne olacak?

Sektörel Fuarcılık tarafından 15 – 16 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek IWES 2012 – 4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi öncesinde düzenlenen toplantıda kentsel dönüşüm sırasında ortaya çıkacak, yıkılacak bina atıklarının yönetimi ta

Hamburg ve İstanbul'un kentsel dönüşümü iki ayrı sergide!

Kentsel dönüşüm fikrini ve kent planlamasını yansıtan "İstanbul-Transfer" adlı mimarlık sergisi ile "Hamburg ve İstanbulda Sanatsal Araştırma Kapsamında Kent ve Kimlik-Floating Volumes" adlı çağdaş sanat sergisi, Hamburgda birlikte açıldı.

Mehmet Okay: Nasıl kentsel dönüşüm yapacağız

Öncelikle konuya Bir kentte kentsel dönüşüm niye gerekiyor diye sorarak başlamak laz ım, sorunun kayna ğında yatan en önemli nokta bu olup, buradan bakmak gerek bizce¦

Kentsel İntermedya Sergisi Haberi

Kentsel İntermedya Sergisi

Kentsel İntermedya: Şehir, Arşiv, Hikâye, Harvard Mellon Kent Girişimi’nde disiplinler arası kent çalışmaları için geliştirilen yenilikçi intermedya yöntemlerine odaklanıyor. Harvard Üniversitesi ve Andrew W. Mellon Vakfı’nın desteklediği dört yıllık bir proje kapsamında; Berlin, Boston, İstanbul ve Mumbai merkezli dört kent araştırması temelinde hazırlanan sergi, bu alandaki kalıplaşmış anlatılar ve hâkim kavramsal çerçevelerin dışında kalan tema ve hikâyelere yer veriyor. Arşiv belgeleri, dijital veri setleri, mimari çizimler, fotoğrafçılık, kartografi, grafik tasarım, yazılı içerik, animasyon, film ve video gibi araçların kullanımıyla kentsel çevre, şehirde yaşayanlar ve şehir kültürüne dair üretilen yeni çalışma yaklaşımları görsel anlatımlarla sunuluyor.

Kentsel İntermedya’nın bağlamı

Harvard Mellon Kent Girişimi bünyesinde, çeşitli araştırma ve tasarım ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen Kentsel İntermedya projesi, mesleki sınırları aşan disiplinler arası bir iletişim ve iş...