07 / 05 / 2024

Kentsel Sitler ilke kararı

Kentsel Sitler ilke kararı

Kentsel sit alanı; mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve birarada bulunmaları sebebiyle kıymeti olan, kültürel çevre elemanları olarak tanımlanıyor. İşte 736 nolu kentsel sit ilke kararı...

Kentsel dönüşümde bir ilk!

İzmir Karşıyaka'da devam eden kentsel dönüşüm projelerine yönelik açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı, Cemil Tugay, çalışmalarda bir ilke imza atıldığını söyledi.

Kentsel dönüşümde yeni yol haritası belirlendi!

Kenstel Dönüşüm Uygulamalarında Planlama İlke ve Kriterlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında belirlenen 16 bileşen, 50 ilke ve 200 kriter, kentsel dönüşüm uygulamalarının bundan sonraki yol haritasını oluşturacak.

Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı!

7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı ile, Arkeolojik Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararının uygulanmasında yaşanan sorunların değerlendirilmesi sonucunda bir madde eklendi..

Kentsel Arkeolojik Sit alanları koruma ve kullanma koşulları!

Arkeolojik sit alanları; 1. derece arkeolojik sit, 2. derece arkeolojik sit, 3. derece arkeolojik sit ve kentsel arkeolojik sitler olmak üzere dört farklı kategoriye ayrılıyor. Peki, kentsel Arkeolojik Sit alanları koruma ve kullanma koşulları nelerdir?

Kentsel sit alanlarında yapılaşma koşulları!

Kentsel sitler, o yöreye ait tarihte mimari ve sanat tarihi açısından önem taşıyor. Peki, kentsel sit alanlarında yapılaşmaya izin verilir mi? İşte, kentsel sit alanlarında yapılaşma koşulları!

Kentsel arkeolojik sitler nelerdir?

2863 sayılı Yasada tanımlanan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarını içeren ve aynı yasa maddesi gereği korunması gerekli kentsel dokuların birlikte bulunduğu alanlar olan Kentsel arkeolojik sitler nelerdir?

Kentsel arkeolojik sit nedir?

Arkeolojik sit alanları; 1. derece arkeolojik sit, 2. derece arkeolojik sit, 3. derece arkeolojik sit ve kentsel arkeolojik sitler olmak üzere dört farklı kategoriye ayrılıyor. Peki kentsel arkeolojik sit nedir?

Kentsel sit alanı yapılaşma koşulları!

Kentsel sitler, mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan; teker teker taşıdıkları kıymetten daha fazla kıymeti olan elemanlarının birlikte bulundukları alanlardır. Peki, kentsel sit alanı yapılaşma koşulları nelerdir?

Tarihi sitler, koruma ve kullanma koşulları ilke kararı!

Tarihi sitler, koruma ve kullanma koşulları ilke kararı 28 Şubat 2014 tarihinde 28917 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tarihi sitler ile ilgili ilke kararı hükümleri...

Arkeolojik sitler koruma ve kullanma koşulları!

Arkeolojik Sitler, Koruma ve Kullanma Koşullarına ilişkin 14 Temmuz 1998 gün ve 594 sayılı ilke kararında, uygulamada çıkan sorunlar, mevzuatla çelişen hususlar ve çözümleri düzenleniyor...

736 nolu kentsel sit ilke kararı!

Kentsel sit alanı; mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve birarada bulunmaları sebebiyle kıymeti olan, kültürel çevre elemanları olarak tanımlanıyor. İşte 736 nolu kentsel sit ilke kararı...

Kentsel Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları!

Kentsel Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları 27 Ekim 2006 tarihinde 26329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kentsel Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları 736 sayılı ilke kararı ile değişmiştir...

İş GYO Nef ile kentsel dönüşüm projelerine giriyor!

İş GYO ve Nef, kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye genelinde katma değerli projeler gerçekleştirmek için bir araya geldi. Gerçekleştirilen stratejik ortaklıkla sektörde bir ilke imza atılacak...

Kentsel Sitler ilke kararı Haberi

Kentsel Sitler ilke kararı

736 nolu kentsel sit ilke kararı!

Kentsel sit; mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve bir arada bulunmaları sebebiyle teker teker taşıdıkları kıymetten daha fazla kıymeti olan kültürel ve tabii çevre elemanlarının (yapılar, bahçeler, bitki örtüleri, yerleşim dokuları, duvarlar) birlikte bulundukları alanlar olarak tanımlanıyor.


Kentsel sitler de dahil Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu İlke Kararı aşağıda yer alıyor.


(736 nolu İlke Kararı)


KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA 

YÜKSEK KURULU İLKE KARARI


 Toplantı No. ve Tarihi     :  76        01.11.2007                                            

Karar No. ve Tarihi         :  736      01.11.2007        ...