17 / 06 / 2024

Kentsel Strateji 2015 planlarını açıkladı

Kentsel Strateji 2015 planlarını açıkladı

Kentsel Strateji, ‘sosyal şirket’ yaklaşımı ile pek çok program ve projeyi hayata geçirdi. 2015 yılında, Kartal Belediyesi ve özel sektör işbirliği ile ilk Yaşam Atölyesi kurulacak.

Kayseri'de Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi oluşturuldu!

Kayseri'de 16 ilçe belediyesinin katılımı ile  Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi oluşturuldu.

Bağcılar Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ne onay verildi!

Bağcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamalarındaki problemlerin çözülebilmesi, dönüşüm sürecinin iyileşmesi ve bütüncül şekilde yönetiminin yapılması amacıyla hazırladığı "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi"ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

Yüksek yapılar planlı koridorda yapılmalı!

Kentsel Strateji Kurucu Ortağı, Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu, kentsel dönüşümle ilgili kendisine sorulan soruları cevapladı. 

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

Çorlu'da 'Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi' için çalışmalara başlandı!

Çorlu Belediyesi tarafından ‘Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’nin alımının hazırlıkları için ihaleyi alan yüklenici firma Marmara Şehircilik Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme Yönetim A.Ş. ile toplantı yapıldı.

Emre Ilıcalı, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesini yorumladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm Strateji belgesini yorumlayan Altensis Ortaklarından Emre Ilıcalı, kentsel dönüşümde sosyal ve çevresel etkileri gözeten yeni bir sürecin başlayacağını söyledi...

Erden Timur: Deprem toplanma alanı problemini çözeceğiz!

Erden Timur, “Kurucu ortağı olduğum Kentsel Strateji ile de İstanbul’a hem yeşil alanları artıracak hem olası bir depremde toplanma merkezi problemini çözecek önerilerimizi hayata geçireceğiz.” dedi.

Nef'ten Kentsel Bulmaca projesi!

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur ve Kentsel Strateji Kurucusu A. Faruk Göksu tarafından hayata geçirilen “Vizyon Atölyesi” kapsamında, 17 Ağustos Büyük Marmara Depremi’ne özel bir program geliştirildi

Altınordu'nun kentsel dönüşüm strateji belgesi hazır!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde yapılacak bütün kentsel dönüşüm çalışmalarına yön verecek master plan niteliğindeki “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi”ni hazırladı.

Eskişehir'de akıllı kentsel dönüşümün 2015 yılı değerlendirildi!

Eskişehir'de geleceğin yaşanabilir kentini kurmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi'nde "Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli" (REMOURBAN) Projesi, 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

2015 Yeni Mamak kentsel dönüşüm kura sonuçları!

2015 Yeni Mamak kentsel dönüşüm kura sonuçları henüz açıklanmadı. Kura çekiliş töreni bugün düzenlenen proje 11 etap halinde hayata geçiriliyor.

Kentsel dönüşüm kira bedeli tablosu 2015!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında riskli binasını yıkılan hak sahiplerine bazı destekler yapılıyor. Bu desteklerin başında, kira yardımı yer alıyor. İşte kentsel dönüşüm kira bedeli tablosu 2015..

Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı 2015!

Kentsel dönüşüm sürecinde anlaşma ile tahliye edilen kiracılara devlet bir takım finansal destek sağlıyor. İşte, kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı 2015!

Kentsel Strateji 2015 planlarını açıkladı Haberi

Kentsel Strateji 2015 planlarını açıkladı

Kentsel Strateji, ‘sosyal şirket’ yaklaşımı ile pek çok program ve projeyi hayata geçirdi.


2012, ‘işbirliği’ yılı ilan edildi; DESTEK Platformu kuruldu.


2013, ‘tasarım’ yılı ilan edildi; Kadıköy Belediyesi, ÇEKÜL Vakfı ve Kentsel Strateji işbirliği ile 


TAK Kadıköy; Kartal Belediyesi ve DESTEK Platformu işbirliği ile TAK Kartal kuruldu.


2014, ‘vizyon’ yılı ilan edildi; NEF ve Kentsel Strateji işbirliği ile Kentsel Vizyon Platformu kuruldu. 


Sosyal Etki Değerlendirme (SED) Rehberleri ile kentsel dönüşüm projelerinde; projeden etkilenen insanlar (PEİ) ile projeden etkilenen varlıklar (PEV) olumsuz etkilerin önceden belirlenmesi ve sürecin yönetimi için öneriler geliştiriliyor. 


2015 yılında, Kartal Belediyesi ve özel sektör işbirliği ile kurulacak olan ilk Yaşam Atölyesi kentsel dönüşümün ekonomik ve sosyal boyutunun önemini ortaya...