09 / 05 / 2024

Kentsel Strateji Yönetim Kurulu Başkanı kim

Kentsel Strateji Yönetim Kurulu Başkanı kim

Faruk Göksu, kentsel dönüşüm gayrimenkul geliştirmek anlamına gelmediğine dikkat çekti. Başarılı bir dönüşüm hamlesi için kentsel stratejiler geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Göksu, dönüşümün kent bazında değerlendirmek gerektiğini anlattı...

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Yeni Yönetim Kurulu belirlendi!

Gayrimenkul sektörünü geliştirmeye yönelik somut adımlar atılması amacıyla kurulan GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu), Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni yönetim belirlendi. 

Kentsel dönüşüm yönetim planı nasıl olmalı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı İlhami Akkum bugünkü yazısında "Kentsel dönüşümde gözardı edilen yönetim planı" başlıklı yazısına yer verdi. İşte o haber..

Zonguldak Amelebirliği eski yönetim binası yıkılacak mı?

Amelebirliği Başkanı Osman Balamir, "Zonguldak'taki eski yönetim binamızda iş güvenliğini tehdit eden yapım özelliklerini gördük. Binanın kentsel dönüşüm kapsamında çalışma yapılmasına karar verdik." dedi.

Mehmet Ceylan: Dönüşümden istifade edenler yerel yönetim ve müteahhitler!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, yüksek emsal artışlarıyla dönüşümden istifade eden yerel yönetim ve müteahhitler olduğunu söyledi. 3'üncü'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde dönüşüm sorunları masaya yatırıldı.

Kentsel Site Yönetim ve Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kentsel Site Yönetim ve Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Ali Boyraz, Burhan Şeker ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 11 Aralık'ta Başakşehir, Kayabaşı Mahallesi, Kayaşehir AVM Plaza'da kuruldu.

Kentsel dönüşüm değil kentsel büyüme oldu!

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, Türkiye'de 6 milyonun üzerinde çürük bira olduğuna işaret ederek kentsel dönüşümdeki aksaklıkları eleştirdi.

Eyüp Kentsel Sit Alanı Tarihi Merkez Yönetim Planı toplantısı yapıldı!

Eyüp Belediyesi’nin yürüttüğü ‘’Eyüp Kentsel Sit Alanı Tarihi Merkez Yönetim Planı Çalışması Danışma Kurulu Toplantısı’’, Ensar Konağı’nda yapıldı. Toplantıya Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer de katıldı...

Kentsel Strateji 2015 planlarını açıkladı!

Kentsel Strateji, ‘sosyal şirket’ yaklaşımı ile pek çok program ve projeyi hayata geçirdi. 2015 yılında, Kartal Belediyesi ve özel sektör işbirliği ile ilk Yaşam Atölyesi kurulacak.

Amplio Emlak Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu: Yabancılar olmadan dönüşüm olmaz!

Amplio Emlak Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, yabancı yatırımcıların da hem mimari hem de kente yatırım anlamında kentsel dönüşüme dahil olması gerektiğini belirtti.

Vedat Şahin İBB Deprem Risk Yönetim Başkanlığı'na getirildi!

İBB'nin yönetim şeması baştan sona değişti. Vedat Şahin İBB Deprem Risk Yönetim Başkanlığı'na getirildi. Deprem Risk Yönetim ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevi, Semih Turan’dan alınıp Vedat Şahin’e verildi.

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi nasıl hazırlanır?

Ulusal havza yönetim stratejisi 2014 - 2023, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Ulusal Havza Yönetim Stratejisi nasıl hazırlanır? İşte strateji hazırlama süreci..

Türkiye ulusal havza yönetim stratejisi 2014!

Türkiye Ulusal Havza Yönetim Stratejisi 2014-2023, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Strateji planında su havzalarının ve onların doğal kaynakları ile ilgili esaslara yer veriyor...

Tüpraş AR-GE Yönetim Binası LEED Gold sertifikası aldı!

Kocaeli’nde bulunan Tüpraş AR-GE Yönetim Binası ilerici bir bakış açısı ile yeşil bina olarak tasarlanmıştır. TURKECO’nun danışmanlığı ile LEED GOLD sertifikası alan projede birçok yeşil strateji uygulanmıştır...

Kentsel Strateji Yönetim Kurulu Başkanı kim Haberi

Kentsel Strateji Yönetim Kurulu Başkanı kim

Başarılı olmak için STRATEJİ GEREKLİ 


HER Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde konuşan Kentsel Strateji Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Göksu, Türkiye'de 3'üncü kentsel dönüşüm surecinin yaşandığını söyledi. İlk dönüşümün 1950'li yıllarda yapüdığım belirten Göksu, "Önce gecekondu ile başladık. 1980'li yılların ikinci yansında gecekondulan apartmanlara dönüştürdük. Şimdi üçüncü dönüşümdeyiz" dedi. Kentsel dönüşümün gayrimenkul geliştirmek anlamına gelmediğini belirten Göksu, yeni dönüşüm sürecinin farkının vizyon ve tasanm olduğunu söyledi. Kentsel stratejiler geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Göksu, dönüşüme bina değil bölge ve kent bazında bakılması gerektiğini belirtti. Süreç içinde tüm Türkiye'de kimliksiz yapılar yaratıldığını söyleyen Göksu, bu dönemde tasarımın gücüne ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Kentsel dönüşüm önemli aktörlerinden olan belediye başkanları da konferansa katılarak çalışmaları konusunda bilgi verdi. Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bölgelerinde 2...