28 / 04 / 2024

Kentsel Yenileme çalışamarı

Kentsel Yenileme çalışamarı

DEVLET Şehirciliği; steplerde sahip olduğu alışkanlıklarını gittiği yere taşıyan, göçebe bir kültürden gelip yerleşik düzene kavuşsa, ayakları yerleşik olsa da kafası hâlâ göçebe, bir zihniyetin tezahürü...

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya'daki Mevlana Türbesi Arkası’nda bulunan kısım kentsel dönüşüme giriyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.

Ayvansaray Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Fatih Belediyesi’nin 2006 yılında projelendirme çalışmalarını başlattığı Ayvansaray Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşılıyor.

Çanakkale'de kentsel yenileme çalışmaları incelendi!

İsmetpaşa Mahallesi’nde devam eden kentsel yenileme kapsamında yapımı devam eden inşaat çalışmaları Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından incelendi.

Uşak Kentsel Yenileme kura çekilişi ne zaman?

Uşak Kentsel Yenileme kura çekilişi 18 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Projede 325 adet konut yer alıyor.

Antalya Şarampol Caddesi'ndeki yenileme çalışmaları tam gaz!

Antalya'nın Şarampol Caddesi'ndeki kentsel yenileme çalışmaları devam ediyor. Şarampolün yeni yüzüyle Antalya'ya çok şeyler katması planlanıyor.

Ayvansaray Kentsel Yenileme Projesi’nde sona gelindi!

Fatih Belediyesi’nin 2006 yılında projelendirme çalışmalarını başlattığı Ayvansaray Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşılıyor.

TOKİ Malatya Beydağı Kentsel Yenileme son başvuru tarihi!

TOKİ Malatya Beydağı Kentsel Yenileme son başvuru tarihi 30 Haziran Perşembe günü olarak belirlendi. Fiyatların 106 bin 943 TL'den başladığı projede 377 adet konut yer alıyor.

Mersin'de Depremsellik ve Kentsel Yenileme Çalıştayı düzenlendi!

Mersin Üniversitesi Bölgesel İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİAMER), Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Mersin Şubesi işbirliğiyle "Depremsellik ve Kentsel Yenileme Çalıştayı" düzenlendi.

Abdil Celil Öz: Kentsel yenileme adım adım uygulanmalı!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar ve çevresindeki tarihi değerlerin restore edilmesi çalışmalarının, yaklaşık 2 milyon liraya mal olan büyük bir kentsel yenileme projesinin adım adım uygulanmasını gerektirdiğini söyledi.

Ülgür Gökhan, kentsel yenileme için hak sahipleriyle görüştü!

Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi kapsamında hak sahipleri ile birebir görüşmelerin devam ettiği İletişim Ofisi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, hem çalışmalara ilişkin bilgi aldı hem de hak sahipleri ile görüştü.

Sakarya Serdivan Kafeler Caddesi’nin yenileme çalışmaları başladı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, yeni dönem kentsel tasarım ve cadde yenileme projeleri kapsamında Serdivan Kafeler Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Kentsel Yenileme çalışamarı Haberi

Kentsel Yenileme çalışamarı

Önüne gelene hâkim olma, dönüştürme vehmiyle kudret gösterisinde bulunma... 'Reenkarnasyon'; yeniden bedenlenme, tekrar vücut bulma, ete bürünme. Diğer bir karşılığı da ruhun tekâmülü için 'ruh göçü'. 

İslâm'da bu inanç küfürdür. Ancak, bu sapkın inanış, bana şehirlerimizin bugün büründüğü hali hatırlattı. 

Önce 'Kentsel Dönüşüm', şimdilerde 'Kentsel Yenileme' olarak sunulan şehir yıkımları bir nebze reenkarnasyonu andırıyor. Tersine bir tekâmül... Öyle bir reenkarnasyon ki; şehirlerimizin coğrafyasına saldırarak, üzerinde var olan son şehir kalıntılarını da yok edip, yerine 'reenkarne' ettikleri tabutluklar. Başka bir şey dememek için 'insan barınağı' diyebileceğimiz türden mekânlar. Eski şehrin can çekişmesini seyredip adeta 'niçin ölmüyor' dercesine ona Şehirlerimiz, medeniyet tasavvurundan yoksun, duyunca yüzüne sigara dumanı üflenmiş kedi gibi tiksinip kaçan 'kifayetsiz muhteris'lere teslim edilirse bu halin sonu helâktir. 

düşünülen, daha sonra da...