18 / 05 / 2024

Kepez köyü yeraltı şehri

Kepez köyü yeraltı şehri

Tek katlı yer altı şehri, temizlik ve aydınlatma çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. Kapadokya bölgesinin en düzenli yer altı şehirleri arasında gösterilen Kepez, mimarisi ve iki farklı renkteki toprak yapısıyla dikkati çekiyor

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Şaşkınbakkal Yeraltı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Şaşkınbakkal Yeraltı Şubesi Kadıköy'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Kepez Başköy'e Hurdacılar Sitesi geliyor!

Kepez Belediye Meclisi, Başköy Hurdacılar Sitesi ve çevresindeki toplu işyerleri için düzenlenen uygulama imar planı oy birliği ile kabul etti.

Antalya Kepez'e açık yüzme havuzları geliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, deniz olmayan Kepez’de, mahallelere yapacakları açık yüzme havuzları ile yüzme sporunu geniş halk kitleleriyle buluşturacaklarını söyledi.

Kepez'de açık yüzme havuzu ve sosyal tesisin temeli atıldı!

Kepez Belediyesi Antalya'ya tam olimpik yüzme havuzundan sonra açık yüzme havuzu da kazandırıyor. İhale bedeli 2 milyon 077 bin lira olan açık yüzme havuzu ve sosyal tesisin temeli törenle atıldı.

Antalya Kepez'de açık yüzme havuzu inşa ediliyor!

Kepez Belediyesi Antalya’ya tam olimpik yüzme havuzundan sonra açık yüzme havuzu da kazandırıyor. İhale bedeli 2 milyon 077 bin lira olan açık yüzme havuzu ve sosyal tesisin temeli törenle atıldı.

Kepez açık yüzme havuzunun temeli 3 eylül'de atılacak!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 70 yeni projesinden biri olan açık yüzme havuzunun temeli perşembe günü atılıyor.

Kepez açık yüzme havuzunun temeli Perşembe günü atılacak!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 70 yeni projesinden biri olan açık yüzme havuzunun temeli perşembe günü atılıyor. İlçenin spor ve sosyal yaşamına önemli ölçüde katkı koyması hedefiyle yapılan tesis, tüm Antalya’ya örnek olacak.

Mazı köyündeki yeraltı şehri turizme kazandırılıyor!

Restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan Mazı köyündeki yer altı şehrinin 3 katı ziyarete açılacak. Nevşehir'deki diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak Mazı Yer Altı Şehri'nde banyo bulunuyor.

Antalya Kepez, Başköy Mahallesi'ne 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Antalya İli, Kepez İlçesi, Başköy Mahallesindeki bölge, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

1964 yılında Karaköy Yeraltı Geçidi'nin inşasına başlanmış!

1964 yılında Karaköy'de trafiği rahatlatmak amacıyla Karaköy Yeraltı Geçidi'nin inşasına başlanmış. 4 giriş ve çıkış kapısı bulunacak geçitde 18 dükkanlı bir çarşı kurulacakmış ve bir milyon liraya mal olacakmış.

Kepez köyündeki yeraltı şehri ziyarete açıldı!

Tek katlı yer altı şehri, temizlik ve aydınlatma çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. Kapadokya bölgesinin en düzenli yer altı şehirleri arasında gösterilen Kepez, mimarisi ve iki farklı renkteki toprak yapısıyla dikkati çekiyor

Kadıköy Caferağa terkli alanların yeraltı otoparkına alınması imar planı 1 Mayıs'ta askıdan indiriliyor!

Kadıköy Caferağa Mahallesi, 1239, 117, 116, 114 ve 106 adalar arasında kalan terkli alanın Zeminaltı Katlı Otopark Alanı'na alınmasına ilişkin Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, 1 Mayıs 2014'te askıdan indiriliyor.

Kadıköy Caferağa yeraltı otoparkı imar planı 1 Mayıs'ta askıdan indiriliyor!

Kadıköy Caferağa Mahallesi, 126 ada, 3 parselin Zemin altı Katlı Otopark Alanı'na alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/500 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, 1 Mayıs 2014'te askıdan indiriliyor.

Kepez köyü yeraltı şehri Haberi

Kepez köyü yeraltı şehri

Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Kepez köyünde bulunan yeraltı şehri, temizlik ve aydınlatma çalışmaları tamamlanarak, turizme kazandırıldı. Kapadokya bölgesinin en düzenli yeraltı şehirleri arasında gösterilen Kepez, mimarisi ve iki farklı renkteki toprak yapısıyla dikkati çekiyor. MS 3. ve 4. yüzyıllarda inşa edildiği sanılan yeraltı şehri tek katlı olması nedeniyle rahatlıkla gezilebiliyor. Yeraltı şehri, dikdörtgen şeklinde üçerli gruplar halindeki salonlar ve bu salonları birbirine bağlayan galeri ve tünellerden oluşuyor.



Milliyet Orta...