04 / 05 / 2024

kereste

kereste

Ekonominin en önemli ölçeklerinden biri bakır diğeri ise kereste. Bakır fiyatlarındaki son düşüş ekonomik durgunluğun bir göstergesi olarak kabul edilirken, bir diğer gösterge olan kerestenin fiyatındaki düşüş de ekonomide tehlike çanlarının çaldığının alarmını veriyor. 

Mobilya fiyatları fırladı! İşte nedeni...

Artan mobilya fiyatlarının ardından açıklama yapan Ankara Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Tarlacı, fiyat artışlarının gerekçesinin kereste ile ilgili olduğunu söyledi.

Nisanur İnşaat Mermer Makina Tekstil Kereste İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nisanur İnşaat Mermer Makina Tekstil Kereste İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Nisanur Aşcı tarafından kuruldu.

Osmanoğulları Otel Turizm İnşaat Kereste Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Osmanoğulları Otel Turizm İnşaat Kereste Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Shamsullah Osmanı tarafından kuruldu.

Sektör alarmda resesyon sinyali veriyor

Ekonominin en önemli ölçeklerinden biri bakır diğeri ise kereste. Bakır fiyatlarındaki son düşüş ekonomik durgunluğun bir göstergesi olarak kabul edilirken, bir diğer gösterge olan kerestenin fiyatındaki düşüş de ekonomide tehlike çanlarının çaldığının alarmını veriyor. 

Mobilya fiyatları fırladı! İşte nedeni...

Artan mobilya fiyatlarının ardından açıklama yapan Ankara Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Tarlacı, fiyat artışlarının gerekçesinin kereste ile ilgili olduğunu söyledi.

İzmir'de kereste fabrikası için arazi tahsisi iptal edildi!

İzmir’de yaşayan Levent İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikası için İTOB yöneticileri arsa tahsisinin iptal edilmesi kararını verdi. İTOB yöneticileri Mustafa Sivridağ ve Caner Keşoğlu; “Taahhütler zamanında yerine getirilmediği için karar alınmıştır.”açıklamasında bulundu.

 İTOB yöneticileri:  Arsaya el koymadık yönetmeliği uyguladık!

İzmirli Levent İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikasının arsa tahsisinin iptaliyle çıkan tartışma büyüdü. İTOB yöneticileri Mustafa Sivridağ ve Caner Keşoğlu, “Taahhütler zamanında yerine getirilmediği için karar alınmıştır” dedi...

Kanada'dan ithal edilen bazı kereste ürünlerine vergi!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Kanada'dan ithal edilen yumuşak kereste ürünlerine yüzde 3 ila 24 arasında değişen oranlarda gümrük vergisi getirildi.

Kastamonu Entegre'den Rusya fabrikasına 400 milyon euro yatırım!

Kastamonu Entegre yaptığı açıklamada Tataristan'da faaliyet gösteren kereste fabrikasının ikinci aşama inşası için 130 milyon euro yatırım yapılacağı, bölgedeki toplam yatırım miktarının da böylelikle 400 milyon euroya ulaşacağını belirtti.

2000 yılında Ayakapı Hamamı kereste deposu olarak kullanılıyormuş!

Nurbanu Valide Sultan'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Ayakapı Hamamı, 2000 yılında kereste deposu olarak kullanılıyormuş. 1936 yılında Haliç'in sanayi bölgesi ilan edilmesiyle 1947 yılında kereste deposu olarak kullanılmaya başlanmış.

Tekirdağ'da kereste imalathanesinde yangın çıktı!

Süleymanpaşa ilçesinde kereste imalathanesinde çıkan yangında 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Yavuz Mahallesi Sancar Sokak'ta faaliyet gösteren kereste imalathanesindeki kulübede bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kuşadası Belediyesi heyelanda yıkılan evlerle ilgili açıklama yaptı!

3 sitedeki toplam 223 kişinin yaşadığı 63 dairenin mühürlenmesine neden olduğu ileri sürülen inşaat firmasının yetkilisi Şerif Kereste 'nin açıklamalarına Kuşadası Belediyesi'nden yanıt geldi...

İnanlar İnşaat, lüks konut projeleriyle öne çıkıyor!

İnşaat sektörünün en eski markalarından biri olan İnanlar İnşaatın temelleri 1965'te Nurettin, Bahattin ve Alaaddin İnan tarafından İstanbul'da atıldı. 1969'da kardeşlere Erzincan'daki Kereste işini bırakıp İstanbul'a yerleşen Bedrettin İnan da katıldı...

Bolu'da atölye yangını çıktı!

Kereste atölyesinde çıkan yangın, büyük çapta hasara yol açtı. Bolu'da kereste atölyesi, yanarak kullanılamaz hale geldi. Atölye sahibi Sarınalbant, ekmek teknesinin yanışını gözyaşlarıyla izledi.

kereste Haberi

kereste

Geçmişteki verilere bakıldığında ise hemen her küresel resesyon döneminde düştüğü görülen kereste fiyatının uluslararası piyasalarda 2022 yılı başından bu yana yüzde 62 geriledi.

Ekonomik yavaşlama, riskten kaçış ve faizlerin artmasının oluşturduğu talep baskısı kereste fiyatlarını aşağı yöne çekerken, faizlerin düştüğü, risk alma talebinin arttığı ve ekonomilerin büyüdüğü bu ortamda fiyat yükseliyor.

Dünyada şu an bu senaryoların ilkinden geçmekte. Korona virüs krizinin, Ukrayna Rusya savaşının, tedarik zincirlerinde devam eden kesintilerin bununla birlikte artan tüketici fiyatlarının ve merkez bankalarının para politikasının sıkılaştırılmasının küresel ekonomik büyümeyi yavaşlatarak, kerestenin en büyük alıcısı inşaat sektörünü oldukça olumsuz etkiliyor. Bu durum ise fiyatlara yansıyor.
 

100 BOARD FEETİN FİYATI 400 DOLARA DAYANDI

Chicago’da kerestede vadeli işlemler, mortgage faizlerinin yükseldiği ve konut piyasasında arz sorunlarının hafiflediği ortamda Haziran 2020'den bu...