27 / 04 / 2024

İzmir'de kereste fabrikası için arazi tahsisi iptal edildi!

 İzmir'de kereste fabrikası için arazi tahsisi iptal edildi!

İzmir’de yaşayan Levent İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikası için İTOB yöneticileri arsa tahsisinin iptal edilmesi kararını verdi. İTOB yöneticileri Mustafa Sivridağ ve Caner Keşoğlu; “Taahhütler zamanında yerine getirilmediği için karar alınmıştır.”açıklamasında bulundu.



İzmir’de Levent İsmail Şentürk'e ait inşaat halindeki kereste fabrikasının arsa tahsisinin iptal kararıyla ilgili  İzmir  Ticaret Organize Sanayi Bölgesi  (İTOB) açıklama yaptı.

Böyle şey görmedim

Yeni Asır’da yer alan habere göre; İTOB Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Sivridağ ile Caner Keşoğlu, OSB kanunu kapsamında tahsis edilen parselin inşaatını 16 yıldır inşaatının tamamlanmadığı, 2010'dan bu yana aidat ve parsel borçlarının tahsil edilmediği için ilgili yönetmelik kapsamında tahsis iptal kararı alındığını ifade etti. Levent İsmail Şentürk;" Benim inşaatım yüzde 90 seviyelerinde. Ben İTOB'un kurucu üyelerindenim ve 50 yıllık ticaret hayatımda böyle bir şey görmedim" dedi.

Zamanında bitirmedi

İnşaatın 16 yıldır tamamlanmadığını öne süren Mustafa Sivridağ ile Caner Keşoğlu, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişlerinin, İTOB yönetiminin kararının yanlış olduğu yönünde görüş bildirdikleri hukuka aykırıdır. Bakanlık müfettişlerinin de görüşü alınarak Şentürk ve avukatı ile 2019 Nisan ayında OSB'de görüşme gerçekleştirilmiş, ancak Levent İsmail Şentürk yükümlülüklerini yerine getirmemiştir. OSB yönetmeliğinin 59 ve 62'nci maddeleri kapsamında arsa tahsis iptali gerçekleştirilmiştir" diye konuştular. Mustafa Sivridağ ve Caner Keşoğlu ayrıca Levent İsmail Şentürk'ün arsa tahsis iptal kararının kaldırılmasına ilişkin alınan önlem taleplerinin de hem yerel mahkeme hem de Bölge İdare Mahkemesi'nce reddedildiğini açıkladılar.

Tüm servetim içeride kaldı

Sağlık sorunları sebebiyle inşaatı tamamlayamadığını ancak 2019'da yapması gereken iş ve işlemler ile ilgili taahhütname verip, kendisi ile elektrik aboneliği sözleşmesi yapıldığını ve hala aidatlarını ödediğini  dile getiren Levent İsmail Şentürk , mahkeme sonuçlanmamışken İTOB'un hem kendisinin hem de müşterilerinin girişinin yasakladığını söyledi. 50 yıllık birikiminin gasp edilerek, serbest ticaret yapma hakkının engellendiğini vurgulayan Levent İsmail Şentürk, "Fabrikadaki kerestelerimi de alamıyorum. Kerestelerin periyodik olarak ilaçlanması gerekiyor, aksi takdirde kurtlanır ya da çürür. Mahkemenin 'Binaya giremez' diye bir kararı yok. Yangın ihtimaline karşı içeride yangın tüplerim var. Benim bütün servetim orada." şeklinde konuştu.


Geri Dön