10 / 05 / 2024

itob tahsis iptal kararı

itob tahsis iptal kararı

İzmir’de yaşayan Levent İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikası için İTOB yöneticileri arsa tahsisinin iptal edilmesi kararını verdi. İTOB yöneticileri Mustafa Sivridağ ve Caner Keşoğlu; “Taahhütler zamanında yerine getirilmediği için karar alınmıştır.”açıklamasında bulundu.

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

Elazığ İl Özel İdaresine ait olan 54 bin 540 metrekare alanın 5 bin 100 metrekarelik kısmının, ‘hizmet alanı’ ismi altında Elazığ Belediyesi'ne tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. MHP’nin itirazları sonrasında arazi tahsisi iptal edildi.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Ankara Tren Garı yerleşkesinin imar planları iptal edildi

Ankara Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen TCDD'ye ait arazinin imar planı değişikliği iptal edildi.

 Bomonti Fabrikası'nın  Diyanet'e tahsis işlemi iptal edildi!

İstanbul 12'inci idare Mahkemesi, yıkılan Bomonti Fabrikası'na ait depoların  Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilme kararını iptal etti.

Mahkeme, AOÇ alanına dair plan değişikliklerini iptal etti!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yaptığı açıklamada, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan ve TEBA Vakfı’na tahsis edilen toplamda 555 bin metrekarelik alana ilişkin plan değişikliklerinin mahkeme kararıyla iptal edildiğini duyurdu.

Emekli olmak için bekleyenler dikkat! O karar iptal edildi!

Yüksek Mahkeme, emekli aylığı tahsis talebinde bulunmak için "işten ayrılma" şartı aranması kuralını anayasaya aykırı bularak iptal etti...

Vakfa tahsis edilen arazide imar krizi!

Kadir Topbaş’ın yönetimindeki vakfa 2016’da eğitim amaçlı tahsis edilen İBB arazisinin iptal edilen imar planlarını yeni İBB yönetimi “hizmet, sağlık, kreş” olarak değiştirdi. AKP-MHP grubu ise “eğitim” şeklinde planladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vetosuna rağmen karar değişmedi.

İstanbul’da bir milyon metrekarelik arazinin imar planı iptal edildi!

Marmara Üniversitesi’ne tahsis edilen fakat daha sonra merkez kampüsün Maltepe’de yapılmasına karar verilince AVM, rezidans ve otel imarına açılan Küçükçekmece’deki yaklaşık 1 milyon metrekarelik arazinin nazım ve uygulama imar planları, hukuka aykırı bulunarak iptal edildi...

Erciş Belediyesi arazi tahsis ihalesini iptal etti!

Van’ın Erciş Belediye Meclisi, kayyum döneminde sahil yolunda bulunan arazilerinin 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle özel bir firmaya tahsis eden ihaleyi iptal etti. Yapılan oylamada AKP'li üyeler de iptal kararına destek verdi.

Melih Gökçek'in spor kulübü derneklerine tahsis ettiği tesisler geri alındı!

Melih Gökçek'in Ankapark ve Kanal Ankara projesini öncelik listesinden çıkarıp, yeni mezarlık projesini de iptal eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şimdi de Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde spor kulübü derneklerine tahsis ettiği spor tesislerini geri aldı.

İBB, Beykoz Küçüksu mesire alanı kararını iptal etti!

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, 'uçurtma ve çayır alanı' yapılması planlanan Küçüksu mesire alanının ücretli otopark yapılması için İSPARK'a tahsis edilmesi yönündeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararını iptal etti.

İstanbul'daki tarım arazisi İSKİ’ye tahsis edilmeyecek!

İstanbul’un en önemli yerel sebze ve meyve kaynağı Sarıyer-Gümüşdere’deki 600 dönümlük tek parça tarım arazisinin bir bölümünün İSKİ’ye tahsis edilmesi kararı İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Zonguldak'ta tapu tahsis belgeleri Mayıs’ta iptal oluyor!

Zonguldak'ta binlerce hak sahibinin tapu tahsis belgeleri Mayıs 2015 tarihi itibariyle iptal oluyor. Secaattin Gonca döneminde başlatılan ıslah imar çalışmaları, İsmail Eşref ve Muharrem Akdemir döneminde rafa kaldırılmıştı.

itob tahsis iptal kararı Haberi

itob tahsis iptal kararı

İzmir’de Levent İsmail Şentürk'e ait inşaat halindeki kereste fabrikasının arsa tahsisinin iptal kararıyla ilgili İzmir Ticaret Organize Sanayi Bölgesi  (İTOB) açıklama yaptı.

Böyle şey görmedim

Yeni Asır’da yer alan habere göre; İTOB Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Sivridağ ile Caner Keşoğlu, OSB kanunu kapsamında tahsis edilen parselin inşaatını 16 yıldır inşaatının tamamlanmadığı, 2010'dan bu yana aidat ve parsel borçlarının tahsil edilmediği için ilgili yönetmelik kapsamında tahsis iptal kararı alındığını ifade etti. Levent İsmail Şentürk;" Benim inşaatım yüzde 90 seviyelerinde. Ben İTOB'un kurucu üyelerindenim ve 50 yıllık ticaret hayatımda böyle bir şey görmedim" dedi.

Zamanında bitirmedi

İnşaatın 16 yıldır tamamlanmadığını öne süren Mustafa Sivridağ ile Caner Keşoğlu, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişlerinin, İTOB yönetiminin kararının yanlış olduğu yönünde görüş bildirdikleri hukuka aykırıdır. Bakanlık müfettişlerinin de...