27 / 04 / 2024

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

Elazığ İl Özel İdaresine ait olan 54 bin 540 metrekare alanın 5 bin 100 metrekarelik kısmının, ‘hizmet alanı’ ismi altında Elazığ Belediyesi'ne tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. MHP’nin itirazları sonrasında arazi tahsisi iptal edildi.



Elazığ İl Özel İdaresine ait olan 54 bin 540 metrekarelik alanın 5 bin 100 metrekarelik bölümünün, ‘hizmet alanı' adı altında AKP’li meclis üyeleri tarafından AKP'li Elazığ Belediyesi’ne tahsis edildiği belirtilmişti.

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre İl Özel İdaresi MHP grubu tarafından yapılmış olan itirazlar sonucunda AKP’li belediye verilen arazi tahsisi iptal edildi.

“BÜYÜK BİR YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ”

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre Elazığ Belediyesine yapılan arsa tahsisine itirazlarının sonuç verdiğini dile getiren MHP Grup başkanvekili Osman Dilek, şunları dile getirdi:

-Elazığ Özel İdaresi merkez Çaydaçıra Mahallesi sınırları içinde olan 4 bin 539 ada ile 4 bin 534 parsel ve 22 nolu parsel üzerindeki  taşınmazlarında imar değişikliği yapılmıştı.

-Söz konusu bu değişiklikler yapılırken 5 bin 100 metrekarelik alan da belediye hizmet alanı olarak talep ediyor özel idarede belediyenin bu talebini kabul ediyor ve bu alanı veriyor.

MHP li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

-Belediyeye verilmiş olan söz konusu bu arazi caddeye 0 olan bir alan bu arazinin alımı belediye meclisinde onaylanıyor.

-Milliyetçi Hareket Partisi grubu şeklinde yapmış olduğumuz araştırma neticesinde bu bölgede en verimli yerin belediye hizmet alanı olarak verilmesinin doğru olmadığını belirttik.

-Gerekçesinin de belediye yönetimlerinin beş senede bir değiştiğini bu yönetim olmazsa bile başka yönetimlerde bu araziyi hizmet alanından çıkartıp imara açıp burayı satabileceğini söyledik.

-Partimizin yapmış olduğu itirazları ve uyarıları sonrasında büyük bir yanlıştan dönüldü. Söz konusu bu bölgede yeniden imarın yapılması ve bu arazinin belediyeye tahsisinin yapılmaması kararını da aldık.

-Devletin olan 5 bin 100 metrekare caddeye sıfır olan söz konusu bu arazi de yine il özel idaresinde kaldı.

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

TOKİ'den bir ile daha yeni konut müjdesi! Tarih belli oldu!

Yeni konut kampanyasında faiz oranı ne olacak? 


Geri Dön