01 / 07 / 2024

Kerkük Havaalanı projesi

Kerkük Havaalanı projesi

Kerkük Valisi Kerim, "Irak Ulaştırma Bakanlığı, Kerkük Havaalanı projesini onayladı. Kerküklülerin havaalanı hayali gerçekleşiyor” dedi. Kerim, “Kuzey ve güney otogarları olmak üzere Kerkük’te iki otogar yapılacak." ifadesini kullandı.

Kerkük'te koronavirüs nedeniyle 325 imar projesi durduruldu!

Kerkük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 325 imar projesinin durdurulduğu bildirildi.

Denizli-Aydın-Çine-Yatağan-Milas-Güllük Demiryolu Projesi mecliste!

Denizli-Aydın-Çine-Yatağan-Milas-Güllük Demiryolu Projesi meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kerkük Havaalanı hizmete açıldı!

Irak’ın Kerkük ilçesinde bulunan Kerkük Havaalanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 2003’ten beri askeri üs olarak kullanılan havaalanı faaliyete başladı.

Kerkük'ün imarı için Türkiye'den destek talebi!

Irak Kerkük'te yaşayan Araplar, terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden imarı için Türkiye'nin desteğini bekliyor.

Türkiye'nin Kanal İstanbul'dan sonraki en büyük 2. projesi başlıyor!

Başkent Ankara’da 6 milyar dolar yatırımla uzay ve havacılık alanında yüksek katma değerli yerli ürünlerin üretileceği HAB kuruluyor. Tesis, Kanal İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük 2. projesi olacak.

Niğde Havaalanı Projesi TBMM gündeminde!

Niğde Havaalanı Projesi meclis gündeminde konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

14 soruda Uplife Kadıköy projesi!

Uplife Kadıköy projesi 830 lüks rezidans daire ve 25 adet mağazadan oluşuyor. İşte 14 soruda Uplife Kadıköy projesi...

Emlak Konut Köy projesi yıl sonu değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Köy projesi yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Akiş GYO Kadıköy projesi davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kadıköy projesi için açmış olduğu dava hakkında KAP'ta güncelleme yaptı.

Nidapark Küçükyalı Projesi 2017 fiyat listesi!

Nidapark Küçükyalı Projesi 2017 fiyat listesi 516 bin TL'den başlıyor. Tahincioğlu Gayrimenkul imzası taşıyan Nidapark Küçükyalı'da ''Şimdi Al 2019'da Öde'' kampanyası uygulanıyor...

Musul ve Kerkük'ün tapuları Türkiye'de!

Türklerin Musul ve Kerkük'te 169 yıl öncesine dayanan varlığının izleri olan 77 bin 63 tapu kaydı Ankara'daki arşivlerde saklanıyor.

12 soruda Nidapark Küçükyalı projesi!

Nidapark Küçükyalı projesi Emlak Konut güvencesiyle İstanbul Anadolu Yakası Maltepe-Küçükyalı bölgesinde hayata geçiriliyor. 12 soruda Nidapark Küçükyalı projesi!

Avenue İstanbul Konutları Büyükçekmece Projesi!

Avenue İstanbul Konutları Büyükçekmece Projesi için ön talepler alınıyor. Proje Gül İnşaat tarafından 436 konut olarak hayata geçiriliyor...

Kerkük Havaalanı projesi Haberi

Kerkük Havaalanı projesi

Irak’ın Kerkük kentine sivil havaalanı yapılacağı bildirildi.


Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte askeri bir havaalanı olduğunu hatırlatarak, "Irak Ulaştırma Bakanlığı, Kerkük Havaalanı projesini onayladı. Kerküklülerin havaalanı hayali gerçekleşiyor” dedi.


Bu "müjdeli" haberi, Bağdat ziyaretinde Ulaştırma Bakanı Cabir el-Zübeydi'yle yaptığı görüşmede aldığını aktaran Kerim, görüşmede ayrıca Kerkük için ulaştırma anlamında yapılması gereken birçok projenin hayata geçmesi konularının gündeme geldiğini belirterek, şunları kaydetti:


“Bağdat'a yaptığımız ziyaret hayırlara vesile oldu. Bakan Zübeydi, Kerkük Havaalanı projesinin hayata geçmesi için ilgili kurumlara talimatını verdi. Havaalanı projesi, yabancı yatırım şirketleri tarafından gerçekleşecektir. Bu proje sayesinde Kerküklüler, artık gerek yurt içi gerekse yurt dışı yolculukları için bir başka kente gitmeyecekler.”


Havaalanı projesinin yanı sıra Kerkük demiryolunun genişletilmesi için de onay çıktığını aktaran Kerim, “Kuzey ve güney...