23 / 05 / 2024

Kerpe Limanı projeleri

Kerpe Limanı projeleri

Ceneviz ve Osmanlı imparatorluğu tarafından kullanılan ve büyük kısmı su altında bulunan Kerpe Limanı, turizme kazandırılması amacıyla restore edilecek. Tarihi Kerpe Limanı, gün yüzüne çıkarılacak.

Antalya'nın mega projeleri Katar'da tanıtılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “EXPO Turkey by Qatar 2018” Fuarı’na katılmak üzere Katar’agitti. Türel, fuarda Katarlı yatırımcılara Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Tünektepe gibi vizyon projeleri anlatacak.

Şile devlet hastanesi ve liman yenileme projeleri ile değişecek!

İstanbul'un yaz döneminde en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri olan Şile'de, Yeni Devlet Hastanesi ve Liman Yenileme ve Rekreasyon projeleri hayata geçiyor.

Hopa, liman ve OSB projeleriyle cazibe merkezi olacak!

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek Hopa Limanı ve OSB projeleri hakkında açıklama yaptı.. İşte detaylar..

Antalya Kruvaziyer Liman projesi için bir viraj daha geçildi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in rüya projelerindemn olan Raylı Sistem 3’üncü etabı ve Kurvaziyer Liman projeleri için önemli bir viraj daha geçildi

Antalya'nın vizyon projeleri ticareti canlandıracak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğu Garajı, Nekropol, Balbey, Kent Müzesi projeleri ile Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Konyaaltı Sahili vizyon projelerinin esnafın ticaretini canlandıracağını söyledi.

Antalya vizyon projelerle çekim merkezi olacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kent Müzesi, Doğu Garajı, Balbey, Cumhuriyet Meydanı, Yat Limanı projeleri ile kent merkezini turistlerin görmeden gitmeyeceği bir çekim merkezine dönüştüreceklerini söyledi.

Şile Liman Yenileme Projesi'nde deplase çalışmaları başladı!

Şile Belediyesi, kültür merkezi, spor merkezi, Kumbaba Motel ve Modelleme Merkezi ile kent meydanı, Ağva sahil düzenleme ve liman yenileme projeleri gibi üç dev projeyi hayata geçiriyor.

Balıkesir'e yapılacak 3 proje onay aldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ankara’da Bakan Binali Yıldırım’la görüştü, raylı sistem, yeni havaalanı terminali ve liman projeleri için onay aldı.

Altın Portakal Yat Limanı çalışmaları hız kazandı!

AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan'ın prestij projeleri arasında yer alan Altınportakal Yat Limanı için ön tasarım projesi tamamlandı.

Altın Portakal Yat Limanı'nın ön tasarım projesi tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın Antalya’daki yatırımlara yönelik çalışmaları hız kazandı. Lütfi Elvan’ın projeleri arasında yer alan Altın Portakal Yat Limanı için ön tasarım projesi tamamlandı.

Tarihi Kerpe Limanı turizme kazandırılacak!

Tarihi Kerpe Limanı turizme kazandırılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından Antik Kerpe Limanı Mendireği Rekonstrüksiyon Yapım İhalesi yapıldı...

Tarihi Kerpe Limanı, turizme açılacak!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki antik Kerpe Limanı, rekonstrüksiyon çalışmasıyla turizme kazandırılacak. Osmanlı Devleti tarafından yoğun kullanılan tarihi limanın, rekonstrüksiyon çalışmaları sonucunda turizme açılacağı bildirildi.

Kocaeli Kerpe Limanı turizme kazandırılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İlkçağ Bitinyası'ndan kalan, Cenevizliler ile Osmanlı Devleti tarafından yoğun kullanılan tarihi limanın, rekonstrüksiyon çalışmaları sonucunda turizme kazandırılacağı bildirildi.

Kerpe Limanı projeleri Haberi

Kerpe Limanı projeleri

Cenevizliler ve Osmanlılar tarafından kullanan Kandıra ilçesindeki Kerpe Limanı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesince restore edilerek turizme kazandırılacak.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kandıra kıyılarındaki limanlar arasında en önemli konuma sahip Kerpe Limanı'nın büyük oranda su altında olduğu kaydedildi.


Yapılan araştırmalarda limanın karakteristik olarak Kandıra taşı ve yöresel malzemeler kullanılarak yapıldığının tespit edildiğine yer verilen açıklamada, 100 metre uzunluğundaki liman yapısının zamanla bozulduğu ifade edildi.


Açıklamada, Büyükşehir Belediyesince liman için rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin hazırlandığı kaydedilerek, deniz yapıları hakkında sualtı arkeologları ve akademik danışmanlarınca inceleme gerçekleştirildiği bildirildi.


- "Yapılacak 2 Ceneviz gemisinden biri denize batırılacak"


Projenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Proje kapsamında mevcut tarihi limanın bir bölümü orijinal halinde bırakılırken bir bölümü de...