04 / 05 / 2024

kesilen elektrik yeniden nasıl bağlanır

kesilen elektrik yeniden nasıl bağlanır

Elektrik faturasını son ödeme tarihine kadar ödemeyenlerin elektriği belli bir süre sonra kesiliyor. Peki, elektrik abonesi elektriğini açtırabilir mi? Kesilen elektrik nasıl açtırılır? İşte yanıtı..

Spot piyasada elektrik fiyatları yeniden belirlendi

Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yapılan son belirlemeye göre yarın için en yüksek 3 bin 149 lira 98 kuruş, en düşük 1612 lira oldu. Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 32,4 artarak 1 milyar 420 milyon 84 bin 883 li

Elektriği kesilen abonelere büyük müjde! Hemen 109 liradan 1.307 liraya kadar para ödenecek!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturaları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Enerji Piyasası düzenleme Kurumu yaptığı açıklamada elektriği kesilen vatandaşlara ödeme yapılacağını bildirdi...

Elektriği kesilen Kılıçdaroğlu’nun ne kadar fatura borcu var? İşte Kılıçdaroğlu’na gelen elektrik faturası ücreti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik faturalarına gelen fahiş zamlar sonrasında protesto kararı almış, faturasını ödememişti. Kılıçdaroğlu’nun 3 ay fatura ödememesinin ardından bugün evinin elektriği kesildi. İşte Kemal Kılıçdaroğlu’na gelen elektrik faturasının ücreti…

Hyundai Kona Elektrik fiyatına inanamayacaksınız! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Hyundai Elektrikli Kona modelinin fiyat listesini yeniden oluşturdu. Peki Hyundai Kona Elektrik modelinin fiyat listesinde son durum ne? İşte 2022 mart ayı fiyat listesi...

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

TEDAŞ'tan tarımsal sulama borçlarına yeniden yapılandırma!

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), tarımsal sulama borçlarının yeniden yapılandırılması dahilinde, 22 bin 15 abonesinin 493 milyon 316 bin 464 TL'lik borcunu yeniden yapılandırdı.

İzmir'deki tarihi elektrik fabrikası arazisiyle birlikte satılıyor!

Alsancak’taki 91 yıllık tarihi elektrik fabrikası ve 11 dönümlük arazi yeniden satışa çıkarıldı.

Dicle Elektrik’in hizmet binası yıkıldı!

5 yıldır ödenmeyen borçları nedeniyle elektrikleri kesilen Batman Beşeri Belediyesi, Dicle Elektrik’e ait hizmet binasını iş makineleri ile yıktı.

İzmir Elektrik Fabrikası yeniden tasarlanıyor!

İzmir Elektrik Fabrikası, Yaşar Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından yeniden tasarlandı.

KKTC'ye elektrik 2017'de verilecek!

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayata geçirdiği ‘KKTC Su Temin Projesi’nin yankıları sürerken, KKTC’ye deniz altından kablo ile Türkiye’den elektrik götürülmesi projesi dikkatleri yeniden adaya çevirdi.

Elektrik borçlarına yeniden yapılandırma!

TEDAŞ elektrik borçları için yeniden yapılandırma müjdesi verdi. 3 milyar lirayı aşan alacağın yeniden yapılandırması toplam 200 bin kişiye yeniden umut oldu.

TEDAŞ elektrik borçlarını yeniden yapılandıracak!

TEDAŞ 2014 yılında yaptığı yapılandırmada 3.5 milyar liralık borcun yarım milyarını tahsil edebildi. Şimdi kalan miktar için adım atılıyor. ELEKTRİK borçlarının yeniden yapılandırılması gündeme alınıyor.

Osmanlı Halk Pazarı yeniden inşa edilecek!

Keçiören'de 20 Aralık'ta elektrik kontağından çıkan yangında tümüyle kullanılamaz hale gelen Osmanlı Halk Pazarı'nın Büyükşehir Belediyesi’nce yeniden yapılmasına ilişkin düzenleme, Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

kesilen elektrik yeniden nasıl bağlanır Haberi

kesilen elektrik yeniden nasıl bağlanır

Kesilen elektrik nasıl açtırılır?

Elektrik faturasını son ödeme tarihine kadar ödemeyenlere; 6183 sayılı Kanunun 51. maddesine göre belirlenen oranları aşmayacak şekilde Şirket Yönetim Kurulunca belirlenen yürürlükteki gecikme zammı oranında günlük olarak gecikme zammı tahakkuk ettiriliyor.


Fa​tura bedelini son ödeme tarihine kadar ödenmemesi durumunda, son ödeme tarihini izleyen beş iş günü (dahil) içerisinde bir kez daha bildirimde bulunuluyor. 


İkinci bildirime rağmen fatura bedelinin bildirimi takip eden beş iş günü (dahil) içerisinde ödenmez ise elektrik kesiliyor. Peki, kesilen elektrik nasıl açtırılır?


Elektriğiniz kesilince, borcunuzu ödeyip elektriğinizi açtırırken ayrıca kesme bağlama bedeli ödemeniz gerekmektedir.


Bu bedelin tahsil edilmesi ile elektrik enerjisi yeniden bağlanıyor.​ 


Söz konusu bedel ise; Müşterinin elektriğinin kesilmesini gerektiren durumlarda; elektriğin kesilmesi ve kesilen elektriğinin yeniden bağlanmasına ilişkin masrafları içeren bedel olarak karşımıza çıkıyor.


Elektrik aboneliği...