02 / 05 / 2024

Kestel Belediyesi deprem afet merkezi açılışı

Kestel Belediyesi deprem afet merkezi açılışı

Kestel Belediyesi'nin yaptırdığı 'Afet Koordinasyon ve Kriz Merkezi' Vali Münir Karaloğlu tarafından törenle açıldı. Karaloğlu, Deprem Haftası'nda böyle bir açılışı yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

Gaziantep'te deprem psikolojisi meslek edindirilerek atlatılacak...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde ekonomik hayatı yeniden canlandırmak adına eni ticaret merkezleri açıyor. Bu merkezlerde, kadın ve gençlere yönelik mesleki eğitim ve iş atölyeleri ile hem meslek sahibi yapmak hem de deprem psikolojisini atlatılması amaçlanıyor. İşte ayrıntılar...

Bursa'da 3 taksitle arsa satılıyor! Arsa alacaklar bu tarihe hemen bakın! 

Bursa ili Kestel Belediyesi, Bursa ili, Kestel ilçesi, Başköy Mahallesi'nde yer alan arsayı yüzde 50 peşin, kalanı 3 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Bursa Kestel'de yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

İBB, mahalle mahalle paylaştı! İstanbul depreminde en çok kayıp bu mahallelerde olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem gündeminde,  beklenen İstanbul depreminde nerelerin en ağır hasarı alacağını,  beklenen ölü ve yaralı sayılarını tek tek açıkladı. Rakamlar tüyler ürpertici! İşte detaylar…

Bursa Kestel'de 5 taksitle, KDV'den muaf 2 atölye satılıyor!

Bursa ili Kestel Belediyesi, Bursa ili, Kestel ilçesi, Yeni Mahallede yer alan 2 adet asma katlı atölyeyi 5 taksit fırsatıyla satıyor. İşte fiyat ve tüm merak edilenler...

Kestel Belediyesi Bursa'da taksitle gayrimenkul satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Bursa İli Kestel Belediye Başkanlığı, Bursa Kestel'de yer alan gayrimenkulleri satışa çıkardı. İşte detaylar...

İstanbullulara kötü haber! 48 bin bina ağır hasar alacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut beklenen İstanbul depremi ile ilgili olarak  “İstanbul’da depreme karşı çalışmalar risk içermeyen bölgelerde yapılmış ve bunlar yoğun yapılaşma getiren yatırım projeleri olarak kalmış.” dedi.

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanıyor!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, deprem sonrasında riskli binaların yenilenmesi için çalışmalarını hızlandırdı.  Belediye çalışmaları hızlandırmak için riskli yapıların dönüşümünü hızlandırmayı amaçlayan plan notu düzenlemesini askıya çıkardı. 

İstanbul'da deprem için yol haritası belirleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde Deprem ve Doğal Afet Komisyonu ile İstanbul’da kentsel dönüşüm ve deprem konusundaki yol haritasının belirlenmesi için toplantı gerçekleşti. 

Kestel Belediyesi'nden 42.5 milyon TL'ye satılık 16 arsa!

Bursa Kestel Belediyesi, Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Başköy Mahallesi'nde yer alan 16 arsayı 42 milyon 542 bin 552 TL'ye satıyor...

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Zeytinburnu'nda çöken bina incelendi!

Zeytinburnu'nda çöken binanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına bağlı Deprem Risk Analizi ekipleri çöken binanın enkazında inceleme yaptı.

Deprem Komisyonu'nda 'yapının depreme dayanıklılığından malik sorumlu olsun' teklifi!

Deprem Komisyonu’nda, belediyelerin depremle ilgili sunumları sırasında, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar, riskli bina denetimlerinde belirlenecek bir tarihten önce inşa edilmiş yapıların kontrollerinin, sahiplerince yapılmasının zorunlu tutulmasını teklif etti.

Kestel Belediyesi deprem afet merkezi açılışı Haberi

Kestel Belediyesi deprem afet merkezi açılışı

Münir Karaloğlu, "Vatandaşımızın afetler konusunda şuurlandırılmasına yönelik çeşitli çalışmalar yapılıyor. Kestel Belediyesi'nin yaptırmış olduğu bu merkez, vatandaşlarımızın doğal afetlerle ilgili bilgilenmesini de sağlayacak" dedi. 



AFET YÖNETİMİ 


"Marmara bölgesi, Türkiye'nin ekonomik faaliyetlerinin ve nüfusunun ağırlığının yaşadığı bir bölge" diyen Karaloğlu, "Marmara depreminde Türkiye çok ciddi sıkıntılarla karşılaştı. Aslında bu bizlere bir fotoğraf gösterdi. Hem devlet, hem de millet olarak depreme ve afetlere son derece hazırlıksız olduğumuzu Marmara depremi yüzümüze vurdu. Tek katlı çelikten yapılmış depreme dayanıklı ve insanlara güven veren afet yönetim merkezlerine, kriz yönetim merkezlerine bir afet anında ne kadar ihtiyaç olduğunu iyi bilen birisiyim" diye konuştu. 


Bursa...