29 / 04 / 2024

Gaziantep'te deprem psikolojisi meslek edindirilerek atlatılacak...

Gaziantep'te deprem psikolojisi meslek edindirilerek atlatılacak...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde ekonomik hayatı yeniden canlandırmak adına eni ticaret merkezleri açıyor. Bu merkezlerde, kadın ve gençlere yönelik mesleki eğitim ve iş atölyeleri ile hem meslek sahibi yapmak hem de deprem psikolojisini atlatılması amaçlanıyor. İşte ayrıntılar...



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, şehirde depremden en çok etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde belediye olarak depreminden buna kentsel dönüşüm ve yeni konutların yapılması için altyapı, üstyapı çalışmalarını yaptıklarını kaydetti.

Ayrıca, İpekyolu Kalkınma Ajansı ile beraber Dünya Bankası finansman desteği ile ticaret merkezlerinin yıkıldığı Nurdağı’nda prefabrik 70 ticaret merkezi yaptıklarını ileten Aksoy, “İslahiye’de 130 kadar merkez yapıldı. Kalıcı konutlara yakın noktalarda yapılıyor. Kasım ayı ile birlikte vatandaşlarımız artık kalıcı konutlara taşınmaya başlayacak. 2024 yılı Mart-Nisan kalıcı konutların hepsi de bitmiş olacak. Oradaki insanların geçimini sağlayabilmeleri için merkezler oluşturup, sosyal yaşamı eskiye döndürmek için çalışıyoruz." dedi.

ekonomim.com'dan Talip Öztürk'ün haberine göre; Öte yandan, sosyal yardımlar, altyapı, üstyapı, vatandaşların bireysel taleplerine yönelik çalışmalarında sürdürüldüğü bildirildi. Yapılan destekler ile herkes kalıcı konutlara geçip, kendi ayakları üzerinde durabilecek seviyeye gelene kadar süreceği ve kalıcı konutlara geçilmesi ile desteklerin son bulması söz konusu olamdığı da belirtildi.

#resim2>

EĞİTİM MERKEZLERİ KURULDU

Bu kapsamda da, gençlerin hem ders çalışabileceği ve yazılım alanında da eğitimlerini alıp bu yönde çalışmalar yapabileceği Sosyal Girişimcilik Merkezi kurduklarını da kaydeden Aksoy, “Nurdağı’nda GASMEK binamız yıkılmadı ama belediye binası olarak tahsis ettik. Bunun yerine Nurdağı ve İslahiye’de yeni GASMEK binalarını da hizmete sunduk. Gençlerimiz, öğrencilerimiz orada üniversiteye hazırlanabilecek. Birçok alanda kurslar verilmekte. Gençlerimiz mesleki eğitim de görüyor, kadınlarımız da meslek edindirme kurslarına geliyor. Kurslara çok ciddi bir talep var. Deprem psikolojisini atlatılmasını hızlandırmak istiyoruz. Üniversiteye hazırlanan gençlerimize de uygun bir ortam hazırladık” dedi.

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutları teslime hazır!

Yıl sonuna kadar 10 bin konut hak sahiplerine teslim edilecek!

Gaziantep Nizip'teki deprem konutlarında örnek daire tamamlandı! 2 bin 500 konutluk Fıstık Kent'te son dakika!

Geri Dön