27 / 04 / 2024

Gaziantep Nizip'teki deprem konutlarında örnek daire tamamlandı! 2 bin 500 konutluk Fıstık Kent'te son dakika!

Gaziantep Nizip'teki deprem konutlarında örnek daire tamamlandı! 2 bin 500 konutluk Fıstık Kent'te son dakika!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nizip ilçesinde, 6 ay önce temeli atılmış olan ve 2 bin 500 konuttan meydana gelen projede inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.




Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Gaziantep'in Nizip ilçesinde, 6 ay kadar önce temeli atılmış olan ve toplamda 2 bin 500 konuttan meydana gelen projede inşaat çalışmaları hızla sürüyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Gaziantep Nizip'in yeni yaşam alanı şeklinde belirlenen Fıstık Kent'te 2 bin 500 kalıcı konut yapılıyor.

Gaziantep Nizip teki deprem konutlarında örnek daire tamamlandı! 2 bin 500 konutluk Fıstık Kent te son dakika!

ÖRNEK DAİRELER TAMAMLANDI

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu proje kapsamında kaba inşaatı tamamlanmış olan blokta örnek daireler de tamamlandı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, 3 oda 1 salon şeklinde inşa edilen daireler brüt 105,72 metrekare, net ise 84,84 metrekare alana sahip.

Aktarılan son dakika bilgilerine göre, örnek daireleri hazırlanmış olan proje kapsamında kapı, pencere ve duşakabini takılmış olan mutfak dolabı ve tezgahı monte edilen konuta oturma grubu ve yatak odasının yanı sıra  çocuk ve genç odası takımları da yerleştirildi.

Paylaşılan bilgilere göre, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Anadolu Ajansı muhabirine, depremlerde hasar gören vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla söz konusu ilçede inşaatına başlanılmış olan 2 bin 500 konutla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Gaziantep Nizip teki deprem konutlarında örnek daire tamamlandı! 2 bin 500 konutluk Fıstık Kent te son dakika!


Verilen bilgilere göre, ilk olarak yapılan 924 konutta kaba inşaatın tamamlandığını ve örnek dairenin hazır duruma geldiğini kaydeden Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı şöyle konuştu: "Konutların inşa edildiği alan, konum ve bölge olarak çok güzel ve zemin olarak da sağlam bir bölge. Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen inşaatın geldiği nokta da ortada. İnşallah Mart'a kalmadan evlerimizi hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz de 2 bin 500 konutun tamamını en kısa zamanda tamamlayıp hak sahiplerine teslim etmek. Ayrıca hem ülke güçlü, hem de lider güçlü olunca başarı ve hizmetler kaçınılmaz oluyor. Ben ilçem adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ilçemize kazandırmış olduğu tüm hizmetler için sonsuz teşekkür ediyorum."

Belediyeden büyük fırsat! Konut imarlı 7 arsa satacak

Dolar kurundaki artışın arkasındaki sır! Bu bir dolar tahmini değil diyen Ekonomist Alaattin Aktaş resmen açıkladı!

MEB Vakıfbank Bursluluk Kartı (sosyal kart) ne zaman verilecek? İOKBS bursluluk kartı kimlere verilir?


Geri Dön