07 / 05 / 2024

Kestel ve Gürsu

Kestel ve Gürsu

Kestel ve Gürsu'daki sanayi tesislerinin atık sularını antan arıtma tesisinin kapasitesi iki katına çıkarılıyor. Günlük kapasitesi 52 bin 500 metreküp olan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi, kapasitesini 100 bin metreküpe çıkaracak.

Gürsu Yenidoğan Katlı Otoparkı ve Pazaryeri açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu ilçesi Yenidoğan Mahallesi’ndeki kapalı otopark ve pazar yeri sorununu çözdü. Gürsu Yenidoğan Katlı Otoparkı ve Pazaryeri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

TOKİ Bursa Gürsu 413 konut ihalesi yarın!

Bursa İli Gürsu İlçesi 413 Konut, 8 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Bursa Gürsu'ya 413 konut ve 8 dükkan!

Bursa İli Gürsu İlçesi 413 Konut 8 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 3 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Bursa Gürsu kura sonuçları 2+1 ve 3+1 listesi!

TOKİ Bursa Gürsu kura sonuçları 2+1 ve 3+1 listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Bursa Gürsu kura sonuçları 2+1 ve 3+1 listesi ve TOKİ Bursa Gürsu kura sonucu 2020...

TOKİ Bursa Gürsu 2020 başvuru şartları ve fiyatları!

TOKİ Bursa Gürsu 2020 başvuru şartları ve fiyatları haberimizde yer alıyor. TOKİ Bursa Gürsu 2020 fiyatları ne kadar? TOKİ Bursa Gürsu 2020 ödeme planı nasıl? İşte projelerle merak edilen detaylar...

Bursa Gürsu ve Kestel yatırımları masaya yatırıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 6 ilçenin ardından Gürsu ve Kestel’i de ziyaret ederek, 2 ilçede devam eden ve 2018 yılında hayata geçirilmesi planlanan yatırımları masaya yatırdı

Bursa Gürsu'da dönüşüm önce zihinlerde başlamalı!

Bursa Hakimiyet gazetesi köşe yazarı Ersel Peker bugünkü yazısında gürsu'daki göç sorununu ve kentsel dönüşümü anlattı. İşte o yazı...

Bursa Gürsu'da kentsel dönüşüm nasıl olacak?

MHP Gürsu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayhan Onal, Büyükşehir Belediyesinin 0,50 emsal artışı ile aldığı kararın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanması sonrasında sordu.

Bursa Gürsu'ya Sporcu Fabrikası inşa ediliyor!

CHP Gürsu İlçe Başkanı Cavit Kaya Gürsu'da 2017 yılı şubat ayında açılması planlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan, sporcu fabrikası inşaatını inceledi.

Konyaaltı Gürsu Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi açıldı!

Konyaaltı Belediyesi Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi'nin ikincisi Gürsu Mahallesi'nde açıldı. 128 öğrenci kapasiteli Konyaaltı Belediyesi Gürsu Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi, 8 sınıftan oluşuyor.

Bursa Gürsu kentsel dönüşümle cazibe merkezi olacak!

Gürsu OSB ve Kestel 2 No’lu OSB’nin birleştirilmesiyle ilgili müjdeyi GÜSAB Başkanı Yunus Aydın verdi: “Haziran ayında Uludağ OSB olarak yolumuza devam edeceğiz, Gürsu cazibe merkezi olacak.”

Konyaaltı Gürsu Kültür Merkezi'nde sona gelindi!

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gürsu Mahallesi’nde yapımı büyük ölçüde tamamlanan Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatında incelemelerde bulundu. Başkanı Muhittin Böcek, kültür merkezinin büyük ölçüde tamamlandığını duyurdu.

Gürsu'da sağlık ocağı yıkılıp yerine spor salonu yapılacak!

Sağlık ocağı binasının yıkılıp yerine spor salonu yapılacak olmasına Gürsu'nun Haklarını Koruma Yaşatma ve Dayanışma Platformu tepki gösterdi.

Kestel ve Gürsu Haberi

Kestel ve Gürsu


Kestel Organize Sanayi Bölgesi (KOSAB) idari binasında yapılan törende, Argiboz çevre teknolojileri firmasıyla sözleşmesi imzalandı. 


Sanayicinin Bursa ve Türkiye'nin gelişmesinde önemli rol oynadığını ifade eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Sanayici kendi göbeğini kendisi kesmiş, bir araya gelmiş sermayesini ortaya koymuş. Yatırımını yapmış. Kendi kirletmiş olduğu atık suyu temizleyerek doğaya geri vermiş. Günümüzde Yeşil Arıtma Tesisi yetmez duruma geldi. 


Günlük arıtma kapasitesi 52 binden 100 bine çıkarılacak. İhtiyaç duyuldumâ ğunda 150 bin metreküpe kadar çıkarılabilecek bir teknoloji kullanılacak" diye konuştu. 


VALİ'DEN UYARI


 Vali Münir Karaloğlu, çevrenin her şeyden daha önemli olduğuna işaret ederek, "Birileri gidip OSB'lerin dışına fabrika kurmaya kalkıyor. Tabii arıtma sistemini de kuramadığı için bütün pislikleri çevreye salıyor. 

Bu şehir tabii ki ürütecek....