28 / 04 / 2024

Gürsu Yenidoğan Katlı Otoparkı ve Pazaryeri açıldı!

Gürsu Yenidoğan Katlı Otoparkı ve Pazaryeri açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu ilçesi Yenidoğan Mahallesi’ndeki kapalı otopark ve pazar yeri sorununu çözdü. Gürsu Yenidoğan Katlı Otoparkı ve Pazaryeri düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Ulaşım sektöründen altyapıya, kentsel dönüşümden spora kadar her alanda Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe kavuşturmayı planlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarına hız veriyor. 

Gürsu Yenidoğan Katlı Otoparkı ve Pazaryeri açıldı!

Milliyet'te yer alan habere göre; Gürsu ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde yapılması planlanan anket çalışmalarında en önemli 3 sorun arasında yer alan kapalı otopark ve pazar yeri sorunu da Büyükşehir Belediyesi'nce çözüldü. Yenidoğan Mahallesi’nde 2745 metrekare taban alanı ve 8235 metrekare inşaat alınana sahip Katlı Otopark ve Pazaryeri'nin yapımı tamamlandı. Bordum katı otopark zemin ve çatı katı hem pazar alanı hem de otopark olarak kullanılacak Yenidoğan Katkı Otoparkı ve Pazaryeri törenle hizmete açıldı. Yaklaşık 11 milyon 600 bin TL’ye mal olan eserin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş dışında Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ile çok sayıda davetli katılım sağladı. 

Gürsu Yenidoğan Katlı Otoparkı ve Pazaryeri açıldı!

"HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK"

Bursa Büyükşehir Belediye Bakanı Alinur Aktaş, düzenlenen törende konuştu. Aktaş, Mustafakemalpaşa’dan İnegöl’e, Orhaneli’den İznik’e kadar Bursa’nın 17 ilçesinde de yoğun bir çalışmada olduklarını ifade etti. Pandemi karşısında Gürsu'ya 11 milyon TL’lik bir hizmeti kazandırmanın mutlu olduklarından bahseden Başkan Aktaş, “Bizim bir taş üstüne bir taş daha koymaktan başka bir derdimiz yok. Başımızda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlarımız ve milletvekillerimizin de destekleriyle hizmetten başka bir gayemiz yok. Bakın 4 ilçe belediye başkanımız da burada. Çünkü halkımıza bir hizçmet kazandırmanın heyecanı hepimizin ortak heyecanı. Evet pandemi nedeniyle gelirlerimiz düştü ama hamdolsun yatırımlarımız durmadı” şeklinde konuştu. 

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ise seçimden verdikleri sözlerin yüzde 60’ını yerine getirdiklerini, bu yılsonunda yüzde 75’ini tamamlayacaklarını ifade etti. Başkan Işık, seçimden önce yaptıkları anketler sonucunda Yenidoğan’ın en önemli sorunlarından birinin otopark ve Pazar yeri olduğunu söyledi.

Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz ise yaklaşık 1 yıl önce Gürsu’da görev almaya başladığını söyleyerek, bölgenin en önemli sorununu çözen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Konuşmalar sonrasında kurdele kesip açılışta bulunan Başkan Aktaş ve protokol üyeleri ardından Katkı Otopark ve Pazaryerinde incelemelerde bulundu.

Murat Kurum: 81 ilde yeraltı otoparkı inşa edilecek!


Geri Dön