12 / 05 / 2024

Gürsu Yenidoğan mahallesi kentsel dönüşümü ortak proje mi olacak?

Gürsu Yenidoğan mahallesi kentsel dönüşümü ortak proje mi olacak?

MHP Gürsu Belediyesi Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayhan Önal, Gürsu'nun Yenidoğan Mahallesi için ortak proje önerdi.



Burada yaşayan mahalle sakinlerinin yaşadıkları meskenlerden memnun olduklarını, ancak temel ihtiyaçları olan elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon ve altyapıdan yoksun bırakıldıklarını, bununda insan haklarına aykırı olduğunu ifade etti. Dışkaya TOKTnin modern yaşama teknolojisinin kullanılmasına rağmen şehir ile organik bir bağlantısının olmaması, TOKI sorunu yaşattığını sözlerine ekleyen Önal, Yenidoğan'ın da aynı akıbete uğramamasını istedi. Büyükşehir yasası ile birlikte belediyenin de hizmet alanının genişlemesinin fırsata dönüşmesini, beklentilerin yükseldiğini, vatandaşların taleplerinin artığı bir dönemde Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'a Yenidoğan'ın imar planlarını beraber değiştirebileceklerini, bununla ilgili dosyaya katkı koyabileceklerini, Gürsu'yu bir bütün olarak gördüklerini söyledi. 



"YARDIMA HAZIRIZ" 

Ayhan Önal, "Gürsu'nun mahalle olarak iki önemli sorunu var. Biri Dışkaya TOKI, diğeri Yenidoğan. Bu iki mahallede biri modernleşmenin, diğeri yokluğun ızdırabını yaşıyor. Bu mahallelerimizi şehirle bütünleştirebiliriz. MHP projeleri ile bunu çözmeye taliptir. Yenidoğan mahallesinin baştan sona sokaklarını tekrar imar durumunu ele alarak, vatandaşları mağdur etmeden bir yol izleyebiliriz. Vatandaşın mevcut haklarını koruyarak, kooperatifleşmenin önünü açmalıyız. Belediye ve özel sektörün kooperatifler üzerinden ucuz ve sağlıklı binalar kazandırabilmeliyiz. Yenidoğan'dan başlayarak, Kurtuluş, İstiklal, Zafer mahallelerini de ilerleyen zamanlarda bu sistemle dönüştürebiliriz. Biz yardıma hazırız" dedi.


Yeni Marmara Gazetesi


Geri Dön