29 / 04 / 2024

Esenler Oruçreis Mahallesi Kentsel Dönüşüm konutları teslim edildi!

Esenler Oruçreis Mahallesi Kentsel Dönüşüm konutları teslim edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Esenler'den başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Oruçreis Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de katıldığı bir törenle hak sahiplerine teslim edildi.




İstanbul'daki kentsel dönüşümün ilk başlatıldığı ilçe Esenler'de daireler hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Oruç Reis Mahallesi1 nde yıkılan binaların yerine yapılan 262 konutun 183'ünün hak sahibi; Şehircilik Bakanı İdris Güllüce' nin de katıldığı törenle kura yönetimiyle belirlendi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Ekim 2012 tarihinde İstanbul Esenler'de başlatılan Kentsel Dönüşümün ilk konutları, çekilen kura ile hak sahiplerine teslim edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun katıldığı törende yapımı tamamlanan Oruç Reis Mahallesi'ncleki 2. etap konutlarının anahtar teslimi yapıldı. 262 konutun inşa edildiği projenin ilk etabında 183 konut sahiplerine verildi. 


'BİNALARA DİKKAT EDİLSİN' 

Kentsel dönüşümde vatandaşların binalara metrekare açısından dikkat etmesi gerektiğini belirten Bakan Güllüce, 'Vatandaşlarımız binalara bir baksın. Öyle 25 metrekareyi 85 metrekare diye yutturmaya kalkanlara dikkat etsin. Bunun şöyle bir mahsuru var; dürüst müteahhitlerin, dürüst olmayanlarla rekabet etme şansı kalmıyor. O yüzden vatandaşımız dikkat etsin. Vatandaş kendisi alıcı. Bu işe hassas baksın ve kendisi aldanmasın' dedi. 


'DÖNÜŞÜM UZUN SOLUKLU BİR İŞ TOKİ 

Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin ise kentsel dönüşümün vatandaşların evinin elinden alınacağı gibi çok kolay endişeye sokulduğu bir konu olduğunu ifade etti. Kentsel dönüşümün hayati bir öneme sahip sıkıntılı bir süreç olduğunu belirten Şahin, sbu sürecin 10 yılı bulabildiğini vurguladı. 


Geri Dön