02 / 05 / 2024

Kestelde deprem afet merkezi

Kestelde deprem afet merkezi

Kestel Belediyesi'nin yaptırdığı 'Afet Koordinasyon ve Kriz Merkezi' Vali Münir Karaloğlu tarafından törenle açıldı. Karaloğlu, Deprem Haftası'nda böyle bir açılışı yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Nurdağı'ndaki örnek deprem konutları görüntülendi! İlçede 2 bin 509 afet konutu yapılacak! 

6 Şubat depremlerinden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde deprem konutları hızla yükseliyor. Yapımı süren afet konutları FPV dronla görüntülendi.

Deprem konutları teslim tarihi belli oldu mu? Afet konutları hangi ay teslim edilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem konutlarının teslim tarihlerine ilişkin açıklama yaptı. Peki, Deprem konutları teslim tarihi belli oldu mu? Afet konutları hangi ay teslim edilecek? İşte detaylar...

Kamu-Sen'den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki kamu personeline sağlanan ‘afet tazminatı’nın olağanüstü hal ilan edilen 11 kentteki bütün ilçelerde görevli kamu çalışanları için geçerli olmak üzere genişletilmesine ve ödemenin deprem konutları tamamlanıncaya kadar yapılmasına ilişkin dilekçe hazırladı. 

İstanbul'un Deprem Afet Konteynerleri hazır! Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, anahtarı nerede?

İstanbul'un Deprem Afet Konteynerleri hazır... Peki Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, Deprem Afet Konteynerı'nın anahtarı nerede? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Mustafa Sarıgül: Deprem ve afet bakanlığı kurulmalı!

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Derhal deprem ve afet bakanlığı kurulmalıdır. İktidara sesleniyorum; lütfen beklemeyin, deprem ve doğal afetler bakanlığını kurun" diye konuştu.

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi!

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yüksek teknolojiyi ve akıllı şehirleri deprem başlığıyla çok hızlı bir şekilde koordine etmek gerekiyor'' dedi.

Kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerliyor?

Kentsel dönüşüm kentin dokusunu bozan sorunların acil çözümü, gecekondu ve kaçak yapılaşma ile ekonomik ömrünü doldurmuş çöküntü alanların, deprem- afet riskleri de bertaraf edecek yapılandırmayı öngörmektedir.

Kestel'de deprem afet merkezi açıldı!

Kestel Belediyesi'nin yaptırdığı 'Afet Koordinasyon ve Kriz Merkezi' Vali Münir Karaloğlu tarafından törenle açıldı. Karaloğlu, Deprem Haftası'nda böyle bir açılışı yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 16.41'de Akdeniz Doğu Baseni'nde 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin 20,90 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem!

Saat 16.41'de Akdeniz Doğu Baseni'nde 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin, yerin 20,90 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini açıkladı.

Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Akdeniz Doğu Baseni'nde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 16.41'de Akdeniz Doğu Baseni'nde 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Ege ve Akdeniz'de deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sayfasında yer alan bilgiye göre; dün saat 09.10'da Akdeniz Doğu Baseni'nde 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi...

Gaziemir'de 2,6 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın tespitine göre, saat 20:30'da merkez üssü Menderes olan ayrıca saat 21:07'de merkez üssü Gaziemir olan 2,6 büyüklüğünde iki sarsıntı meydana geldi.

Kestelde deprem afet merkezi Haberi

Kestelde deprem afet merkezi

Münir Karaloğlu, "Vatandaşımızın afetler konusunda şuurlandırılmasına yönelik çeşitli çalışmalar yapılıyor. Kestel Belediyesi'nin yaptırmış olduğu bu merkez, vatandaşlarımızın doğal afetlerle ilgili bilgilenmesini de sağlayacak" dedi. 



AFET YÖNETİMİ 


"Marmara bölgesi, Türkiye'nin ekonomik faaliyetlerinin ve nüfusunun ağırlığının yaşadığı bir bölge" diyen Karaloğlu, "Marmara depreminde Türkiye çok ciddi sıkıntılarla karşılaştı. Aslında bu bizlere bir fotoğraf gösterdi. Hem devlet, hem de millet olarak depreme ve afetlere son derece hazırlıksız olduğumuzu Marmara depremi yüzümüze vurdu. Tek katlı çelikten yapılmış depreme dayanıklı ve insanlara güven veren afet yönetim merkezlerine, kriz yönetim merkezlerine bir afet anında ne kadar ihtiyaç olduğunu iyi bilen birisiyim" diye konuştu. 


Bursa...