28 / 04 / 2024

İstanbul'un Deprem Afet Konteynerleri hazır! Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, anahtarı nerede?

İstanbul'un Deprem Afet Konteynerleri hazır! Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, anahtarı nerede?

İstanbul'un Deprem Afet Konteynerleri hazır... Peki Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, Deprem Afet Konteynerı'nın anahtarı nerede? İşte merak edilen soruların yanıtları...



Gölcük depreminden sonra 2000'li senelerin başında İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi tarafından 762 mahalle ve 173 köye yerleştirilen turuncu renkli yaklaşık olarak 2 bin 'Deprem Afet Konteyneri' olarak da bilinen 'afet istasyonları' zaman içinde yaşanan hırsızlık olayları sebebiyle sayıları azaldı.

2009'da deprem konteynerleri şeklinde de bilinen afet istasyonlarının bakımı ve kontrolleri de İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi tarafından, ilçe belediyelerine devredildi.

İstanbul un Deprem Afet Konteynerleri hazır! Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, anahtarı nerede?

Geçen sene mega kent İstanbul'un 39 ilçesinde toplam 505 konteynerin olduğu açıklandı.

Hastane ve okul bahçeleri gibi toplu yaşam alanlarında yer alan, deprem sonrası profesyonel ekipler gelinceye kadar insanların ve gönüllü kurtarma ekiplerinin kullanacağı deprem konteynerlerinin ne olduğu ve hangi amaçlarla kullanılacağı konusunda bilgisi sahibi olan da yok.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ilk seviye arama kurtarma eğitimi almış mahalle afet gönüllülerinin, ihtiyaç durumunda ise herkesin kullanabilmesi için hazırlanmış olan konteynerlerin içerisinde kriko, jeneratör, kırıcı ve delici alet, yangın tüpü, su tankı, kazma, çadır, baret, aydınlatma, halatlar gibi malzemeler mevcut.


Geri Dön