14 / 05 / 2024

İstanbul'un Deprem Afet Konteynerleri hazır! Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, anahtarı nerede?

İstanbul'un Deprem Afet Konteynerleri hazır! Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, anahtarı nerede?

İstanbul'un Deprem Afet Konteynerleri hazır... Peki Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, Deprem Afet Konteynerı'nın anahtarı nerede? İşte merak edilen soruların yanıtları...



ANAHTARI NEREDE?

Hastanedeki bir afet istasyonunun önünden geçen Leman Bulut konuyla ilgili olarak "Ne olduğunu bilmiyorum. Büyük ihtimalle su, yiyecek, battaniye tarzı şeyler vardır. Bu taraz şeyler İstanbul için çok lazım. Genel olarak hastaneye çok gelirim ama, hiç fark etmemişim" diye konuştu.  

Yaptığı açıklamada konteynerin içinde deprem malzemesi olduğunu bildiğini dile getiren Tahsin Çalman ise "Deprem malzemesinin olduğunu biliyoruz fakat deprem olduğu zaman bunları kim açacak. Anahtarları nerede? İçerisinde kazma, kürek, jeneratör olduğunu biliyorum ama nasıl kullanacağız bir bilgimiz yok vatandaşlar olarak. Bunlar biraz daha çoktu ama sahipsizlikten, kilitli olmadığından dolayı hırsızlar boşaltıyordu" dedi.

Yaptığı açıklamada içeride ilk yardım malzemeleri olduğunu düşündüğünü belirten Hikmet Çalman da, "Deprem anında ilk yardım için hazırlandı ancak bunun anahtarı sanırım belediyelerde" diye konuştu.

İstanbul un Deprem Afet Konteynerleri hazır! Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, anahtarı nerede?

3 AYDA BİR GÜNCELLENİYOR

Yaptığı açıklamada Zeytinburnu'nda 15 afet istasyonu olduğunu dile getiren Belediye Arama Kurtarma Ekip Lideri Şakir Ali Okuyucu, "Afet istasyonlarımız genel olarak yaşam yoğunluğunun yüksek olduğu toplu kullanım alanları olan hastane ve okulların bahçelerinde yer alıyor" bilgisini paylaştı.

Şakir Ali Okuyucu yaptığı açıklamada afet istasyonlarının kullanım amaçlarının da o bölgede basit arama kurtarma eğitimi almış, hafif seviye arama kurtarma eğitimi almış gönüllülerin, gerekli durumlarda herhangi bir vatandaşın afet olduğu andan itibaren istasyonu aktif hale getirip içinde bulunan jeneratör, kırıcı alet, kazma, kürek, gibi basit ve çok ağır arama kurtarma ihtiyacı olana kadar durumu idare edebilecek malzemelerle donanmış bir istasyon olduğunu söyledi.


Geri Dön