29 / 04 / 2024

Keykubadiye Sarayı kazılarında son durum

Keykubadiye Sarayı kazılarında son durum

6 bin yıllık geçmişi bulunan, köklü bir tarihi ve kültürel mirasa sahip Kayseri'de Selçuklu dönemine ait Keykubadiye Sarayı kalıntılarında kazı çalışmaları, 27 Temmuz'da başlıyor.

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

Kıvanç Tatlıtuğ Kaz Dağları'nda ev arayışına girdi!

Son zamanlarda ünlü isimlerin gözdesi olan Kaz Dağları'na Kıvanç Tatlıtuğ da kayıtsız kalmadı. Yakışıklı oyuncu, Kaz Dağları'nda ev sahibi olmak için kolları sıvadı. 

Serenay Sarıkaya Kaz Dağları'nda ev sahibi oluyor!

Cem Yılmaz’la ayrıldıktan sonra soluğu Kaz Dağları’nda alan Serenay Sarıkaya, buradan ev sahibi olmak amacıyla 1.5 dönümlük arsa satın aldı. Gönlüne göre bir arsa bulan Sarıkaya, şimdilerde hayalindeki evin projesini çizdiriyor.

İmamoğlu Ailesi Kaz Dağları’nda ağaçları keserek villa mı inşa etti?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Kazdağları'nı savunmak demek yaşamı savunmak demektir" dedi ancak İmamoğlu Ailesi o Kaz Dağları'nda ağaçları keserek villalar inşa etti...

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

Gökhan Özoğuz’dan Kaz Dağları’nda villası olduğu iddialarına yanıt!

Athena grubundan Gökhan Özoğuz, Kaz Dağları'nda villası olduğu iddialarına yanıt verdi. Özoğuz, "Aaa benim Kaz Dağları'nda Villam mı varmış, ah bee keşke ben de bilseydim" dedi.

Aspendos kazılarında 2 bin yıllık dükkanlar ortaya çıktı!

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Aspendos Antik Kenti kazılarında 2 bin yıllık dükkan ve depolar ortaya çıkarıldı.

Sinop konut satışlarında 63. sırada yer aldı!

TÜİK verilerine göre Sinop'ta 2015 yılı Eylül ayında 235 adet konut satıldı. Konut satışlarında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,2 azalma yaşanan Sinop 81 il içerisinde 63. sırada yer aldı.

İnşaatta Avrupa'da 2014 yılında makine satışlarında iyileşme var!

İnşaat alanında Avrupa'da 2014 yılında makine satışlarında bir iyileşme görüldüğüne dikkati çeken Lundquist, kiralama piyasasının 2014'ten itibaren belirli bir büyüme seviyesine ulaştığıı dile getirdi.

Konut satışlarında iki yılda yüzde 11'lik büyüme!

Konut satışlarında iki yılda yüzde 11'lik rekor büyüme gerçekleşti. Ağustosta Türkiye genelinde toplam konut satışlarında geçen yıla göre yüzde 17 artış yaşandı.

Konut satışlarında Ankara 2. sırada!

Konut satışlarında, İstanbul 18 873 konut satışı ile en yüksek paya (%16,8) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 13 139 konut satışı (%11,7) ile Ankara, 6 490 konut satışı (%5,8) ile İzmir izledi...

Hisseli tapu satışlarında kısıtlamalar!

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştiriyor. Ancak, hisseli tapu satışlarında bazı kısıtlamalar getiriliyor. İşte, hisseli tapu satışlarında kısıtlamalar!

Keykubadiye Sarayı kazılarında son durum Haberi

Keykubadiye Sarayı kazılarında son durum

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Şeker Gölü üzerinde bulunan Selçuklu dönemine ait Keykubadiye Sarayı kalıntılarında kazı çalışmalarına 27 Temmuz Pazartesi günü başlanacağım bildirdi. Vali Düzgün, Keykubadiye Sarayı Kazı Ekibi Başkanı Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Baş ile Arkeolog Sezai Arık ve Araştırma Görevlisi Şükrü Dursun'u makamında kabul ederek kazı programı hakkında bilgi aldı. Vali Düzgün, 6 bin yıllık geçmişi bulunan, köklü bir tarihi ve kültürel mirasa sahip Kayseri'de, Selçuklu dönemine ait Keykubadiye Sarayı'ndaki kazı çalışmalarının başlatılması için geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulduğunu ve kazı çalışmalarına başlanabilmesi için geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu izni çıktığını ifade ederek, Kayseri Şeker Gölü'nün hemen üzerindeki Selçuklu Sarayı'na ait izlerin ve kalıntıların...