06 / 05 / 2024

Kibele

Kibele

Gölcük ilçesindeki tarihi ılıcada tesis inşaatı sırasında yapılan arkeolojik kazıda, 2. yüzyıla ait, üzerinde tanrıça Kibele ve Hermes figürleri olan mermer kaide ortaya çıkarıldı

Kibele Projekt Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Kibele Projekt Danışmanlık Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hasan    Turunçkapı, Umut Turan ve Yusuf Kurt ortaklığında kuruldu. 

Martı GYO ticari olmayan alacaklarını açıkladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, mali tablolarındaki ticari olmayan alacaklarını açıkladı. GYO açıklamasında Kibele Proje ve Narin Tekstil'den olan alacaklarına da yer verdi.

Ümraniye Soyak Yenişehir Kibele Evleri'nin sosyal tesisleri yıkılıyor mu?

Ümraniye Soyak Yenişehir Kibele Evleri içerisinde, sosyal tesisler ve heykeltıraş Mehmet Aksoy'un heykelinin bulunduğu alanın Milli Emlak'a ait olduğunun mahkeme kararıyla kesinleştiği gerekçesiyle, belediye sosyal tesislerinin yıkımı başladı.

Ümraniye'deki İki Çocuklu Kibele heykeli kaldırıldı!

Ümraniye’de, bir sitede sosyal tesisler ve heykeltıraş Mehmet Aksoy’un heykelinin bulunduğu alanın Milli Emlak’a ait olduğunun mahkeme kararıyla kesinleştiği gerekçesiyle belediye, sosyal tesisleri yıkmaya başladı. Aksoy, heykeli zarar görmeden kaldırttı

As Kibele Mermer Züccaciye İnşaat Otomobil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

As Kibele Mermer Züccaciye İnşaat Otomobil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Emine Uz ve Dilek Yıldırım ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 19 Ekim'de Eyüp, Güzeltepe Mahallesi'nde kuruldu.

2003 yılında Soyak Yenişehir Kibele Evleri satışa sunulmuş!

2003 yılında Soyak Yenişehir Evleri'nin son etabı olarak inşa edilen 320 dairelik Kibele Evleri satışa sunulmuş. 2005 yılında teslim edilecek evler 43 milyar liradan başlayan peşinatlarla satılıyormuş.

Aviva Sigorta hisselerini Kibele'ye devretti!

Aviva Sigorta A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aviva Sigorta 2.07.2014 tarih ve 14-23/467-206 no.lu kararıyla hisselerini Kibele'ye devretti.

Ilıca tesis inşaatındaki arkeolojik kazıdan mermer kaide çıktı!

Gölcük ilçesindeki tarihi ılıcada tesis inşaatı sırasında yapılan arkeolojik kazıda, 2. yüzyıla ait, üzerinde tanrıça Kibele ve Hermes figürleri olan mermer kaide ortaya çıkarıldı

Midas anıtı, iskele kurulduğu ve çalışma olmadığı için yok oluyor!

Frig medeniyetinde, Kral Midas ile Tanrıça Kibele’nin kenti Yazılıkaya’daki Midas anıtında başlayan restorasyon çalışmalarında bir arpa boyu yol alınamadı

Martı, Narin Park için Kibele ile anlaştı

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Narin Park Erguvan Sitesi'nin yapımı için Kibele Proje Yönetim Danışmanlık AŞ ile anlaştı

Kibele Haberi

Kibele


Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki tarihi ılıcada tesis inşaatı sırasında yapılan arkeolojik kazıda, 2. yüzyıla ait, üzerinde tanrıça Kibele ve Hermes figürleri olan mermer kaide ortaya çıkarıldı. 

     Gölcük Belediyesi sponsorluğunda Kocaeli Müze Müdürü İlksen Özbay tarafından Yazlık Ilıcası'nda yapılan arkeolojik kazı sırasında, önceki çalışmalarda ortaya çıkarılan hamam ve sağlık merkezi içindeki havuzda mermer kaide bulundu. 

     Üç tarafında rölyefler bulunan kaidenin temizlenmesiyle yandaki figürlerin mitolojide ''tanrıların habercisi'' olarak bilinen Hermes'e, ortadaki figürün ise mitolojik tanrıça Kibele'ye ait olduğu tespit edildi. 

     Söz konusu eserin Kocaeli'de ilk olduğu, kurtarma kazısı bitiminde temizliği yapılarak yerinde teşhir edileceği öğrenildi. 

   ...