02 / 05 / 2024

kıbrıs alaköprü barajı

kıbrıs alaköprü barajı

Mersin Anamur İlçesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine (KKTC) İçme suyu Temini Projesi Kapsamında, yapımı devam eden Alaköprü Baraj İnşaatından etkilenenler için Mahalli İskân Komisyonu kararı 28 Kasım'da askıya çıkarıldı...

Kıbrıs Alaköprü Barajı inşaatı tamamlandı!

Dünyada ilk kez uygulanacak deniz yüzeyinin altından özel yapım borularla Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yılda 75 milyon metreküp su taşınmasını sağlayacak "KKTC Su Temin Projesi" kapsamında Alaköprü Barajı inşaatı tamamlandı...

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı istimlak sorunu TBMM'de!

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı ihalesine, işin başlama tarihine ve istimlak çalışmaları mecliste konu oldu. CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, konu hakkında soru önergesi hazırladı..

Antalya Kıbrıs Barajı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kıbrıs Barajı'nın da bulunduğu Devlet Su İşleri Tesisleri Toplu Temel Atma, bazı tesislerin açılışı ve Orman Genel Müdürlüğü sertifika dağıtım törenine katıldı.

Kıbrıs Milos Park Homes'ta kaçırılmayacak fırsat!

Bir yanda dövizle yükselen ekonomik tansiyon, diğer yanda çözüm sürecinde kilitlenen mülkiyet süreci. Hem Kıbrıs emlak sektörünün, hem de yatırımcının kararsızlık yaşadığı bir süreçte; krizi fırsata çeviren bir yatırım öne çıkıyor.

Kıbrıs'ta inşaat sektörü ne durumda?

Kıbrıs'ta devam eden müzakere süreci ile birlikte adadaki taşınmaz malların değerinin artması bekleniyor. İnşaat sektöründe ne yasal ne de alt yapı anlamında hazır olmamız büyük bir tedirginlik yaratıyor.

Kıbrıs'taki müzakere süreci inşaat sektörünü olumlu etkiliyor!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gücafer, Kıbrıs'ta devam eden müzakere sürecinin inşaat sektörünü olumlu yönde etkilediğini anlattı ve devam eden sürecin bile adadaki varlık değerini yükselttiğini açıkladı.

Kıbrıs'ta emlak sektörü hareketlenecek!

Ekonomist Ünal Akiller, müzakere süreciyle birlikte Kıbrıs'taki emlak sektöründe ciddi anlamda bir hareketlenme olacağını anlattı. Akifler, ülkedeki taşınmaz malların kısa sürede değerinin artacağını söyledi.

Veysel Eroğlu Kıbrıs’a Can Suyu projesini anlattı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Asrın Projesi olan Kıbrıs’a ‘Can Suyu’ projesinin anlattı. Bakan Eroğlu, projenin gerçekleştiği gün mutluluktan ağladığını belirtti.

Kıbrıs Can Suyu projesinin perde arkası!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kıbrıs’a ‘Can Suyu’ taşınması projesinin perde arkasını AKŞAM’a anlattı. Eroğlu, projenin fikrini dönemin Recep Tayyip Erdoğan'la paylaştığını ve şartlar olgunlaşınca projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Kıbrıs Karpaz'da kaçak yapılaşmanın durdurulması istendi!

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, Karpaz'da kaçak yapıların ortadan kaldırılmasını, avlanmanın da durdurulmasını talep etti İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu'nu kabul etti.

Kıbrıs'ta yeni hizmet binasının temeli atıldı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yeni hizmet merkezinin temeli atılarak çalışmalara başlandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hizmet binası bitirildiğinde birçok faaliyetin gerçekleştirileceği bir manevî kale hüviyetinde olacak.

ERA Gayrimenkul Kıbrıs'ta ofis açtı!

Türk yatırımcıların düşük konut fiyatları ve yüksek kira getirişi nedeniyle yurtdışında konut yatırımlarında KKTC'ye öncelik vermesi ERA'yı Kıbrıs'da ofis açmaya yöneltti.

Türk yatırımcının ilgisi ERA'ya Kıbrıs'ta ofis açtırdı!

Türk yatırımcıların düşük konut fiyatları ve yüksek kira getirisi nedeniyle yurtdışında konut yatırımlarında KKTC’ye öncelik vermesi ERA’yı Kıbrıs’da ofis açmaya yöneltti.

ERA, Kıbrıs'ta ofis açtı!

İlk yurtdışı ofisini ev fiyatlarının düşük, kiraların yüksek olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açan ERA Gayrimenkul, Türk yatırımcıların ilgisi nedeniyle yönünü adaya çevirdi.

kıbrıs alaköprü barajı Haberi

kıbrıs alaköprü barajı


Mersin Anamur İlçesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine (KKTC) İçme suyu Temini Projesi Kapsamında, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yapımı devam eden Alaköprü Baraj İnşaatından Etkilenen Akine, Ormancık ve Sarıağaç köylerinde Devlet Eli İle İskân talebinde bulunanların; durumunda değişiklik olduğu saptananların ve Mahalli İskân Komisyonu Kararlarına yasal süresi içerisinde itiraz edenlerin durumları incelenerek 21.11.2014 tarihinde Mahalli İskân Komisyonu tarafından karara bağlanmıştır. 

    28.11.2014 tarihinde 30 (Otuz) gün süre ile ilan edilmek üzere Müdürlüğümüz ilan panosunda ve internet sitesinde eş zamanlı olarak askıya çıkartılmıştır. 



Hak sahibi olanlar için tıklayın

Hak sahibi olmayanlar için