29 / 04 / 2024

kıbrıs sorununun çözümü emlak sektörünü nasıl etkiler

kıbrıs sorununun çözümü emlak sektörünü nasıl etkiler

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede Kıbrıs sorununa değinerek, umutlu konuştu. Kuzey Kıbrıs'ta bulunan emlak fiyatlarının olası bir çözüm sonrası 3-4 kat değerlenmesi kaçınılmaz.

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu" dedi.

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Kıbrıs'ta çarşı karışıyor! 

Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'ta Yahudilerin 25 bin dönüm arsa aldığı gündeme gelmiş ve konuyla ilgili tartışmalar başlamıştı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, mülk satışı ile ilgili spekülasyon yapıldığını belirtti. İşte o açıklamalar...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

kıbrıs sorununun çözümü emlak sektörünü nasıl etkiler Haberi

kıbrıs sorununun çözümü emlak sektörünü nasıl etkiler

Radikal Sol goruslu Sayın Akıncının Kuzey Kıbrıstaki Cumhurbaskanlıgı Secimini kazanmasından sonra barıs umutları hic bu kadar yukselmedi.Cumhurbaskanlıgına 6 gün kala Amerikan Disişiler bakanının yaptığı acıklama dikkat cekiciydi.


Kıbrıs sorununu “fazlasıyla uzayan bir sorun” diye nitelendiren ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, “Tarafların 2015 yılında gerçek ve kalıcı ilerleme sağlayabileceklerine inanıyoruz. Bulunacak çözüm, bölge için çok olumlu olacaktır ve tüm Kıbrıslılara daha iyi yaşam fırsatları açısından da müthiş etki sağlayacaktır” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede Kıbrıs sorununa değinerek, umutlu konuştu. Kerry “ABD ve Türkiye’nin, adayı iki bölgeli, iki toplumlu federasyon şeklinde yeniden birleşmeyi amaçlayan BM öncülüğündeki müzakereleri destekliyoruz” dedi.

Kuzey Kıbrısta Bulunan emlak Fiyatlarının olası bır cözüm sonrası 3-4 kat deger yapacagı simdiden kacınılmaz...