13 / 05 / 2024

kıbrısa su ne zaman götürülecek

kıbrısa su ne zaman götürülecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı ile görüştü. Eroğlu, Su Temin Projesi'nde yer alan iki barajın da 7 Mart'ta tamamlanacağını söyledi...

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

Sağlık Bakanlığı 112. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ne zaman? Sağlık çalışanları aman kaçırmayın! 

Sağlık Bakanlığı tarafından 11 bin 623'ü hekim ve 297'si yan dal uzmanı bin 812 uzman hekim olacak şekilde, 13 bin 435 hekimin görev yeri belirlenecek. Peki Sağlık Bakanlığı 112. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ne zaman?

Caesar Resort 80 ay vade fırsatıyla satışta! Kıbrıs'ta 8 bin 700 konutluk yeni proje!

Afik Group tarafından hayata geçirilen ve Kıbrıs'ın en iddialı projesi olan Caesar  Resort 80 ay vade fırsatıyla satışta. Peki Caesar  Resort projesinde hangi konut tipleri var? Caesar  Resort konut fiyatları ne kadar? İşte Caesar  Resort projesi ile ilgili ayrıntılar...

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine tam bu kadar destek ödenecek! Rakamlar bir bir açıklandı! 

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine sağlanacak ödemeler tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

Akfen GYO, Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değerini açıkladı!

Akfen GYO Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değerleme raporu yayınlandı ve otelin değerini açıkladı. Peki Akfen GYO Tuzla Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değeri ne kadar? Akfen GYO Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değeri...

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

Sidar Şahin, Kıbrıslı Yalısı'nın harem bölümünü 19 milyon dolara aldı!

Geçtiğimiz ay Trendyol kurucusu Demet Mutlu tarafından satın alındığı haberleriyle gündem olan Boğaz’ın üne sahip yalılarından Kıbrıslı Yalısı’nın harem bölümünü Sidar Şahin aldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden İl Sağlık Müdürlüğü’ne yer tahsisi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyes,i Ekim ayı birleşim toplantılarında alınan karar doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü’ne sağlık merkezi için yer tahsis edecek. 

Kuzey Kıbrıs Acil Durum Hastanesi inşaatında son durum ne? 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, inşaat çalışmaları devam eden Acil Durum Hastanesi'nin inşaat alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Kıbrıs pandemi hastanesinin ihalesini 85 milyon TL'ye Taş Yapı aldı!

Sağlık Bakanlığı’nın sadece 10 Covid-19 hastası olan Kuzey Kıbrıs’a yaptıracağı “100 yataklı prefabrik pandemi hastanesini ihalesi" 85 milyon TL'ye Taş Yapı'ya verildi.

kıbrısa su ne zaman götürülecek Haberi

kıbrısa su ne zaman götürülecek


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı ile görüştü.


Ziyarette KKTC'de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Eroğlu, Su Temin Projesi'nde yer alan iki barajın da 7 Mart'ta tamamlanacağını söyledi. Eroğlu, projedeki boru geçişlerinin eylül ayında bitirileceğini, bu tarihi daha aşağıya çekme adına uğraş verdiklerini dile getirdi.


İçme suyu arıtma tesisinin modern bir yapı olacağını ifade eden Eroğlu, Geçitköy Barajı yanında çok güzel bir gezi alanı oluşturulacağını belirtti.


Bakan Eroğlu, keçiboynuzunun daha da yaygınlaşıp gelişmesi için 320 bin adet fidanı KKTC'ye göndereceklerini belirterek, KKTC'de bal ormanı kurulması ve organik bal üretiminin arttırılması adına çalışmalar yapacaklarını kaydetti.


-Su Temin Projesi


KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı da tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu KKTC Su...