18 / 01 / 2025

kıbrıstaki araziler

kıbrıstaki araziler

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Kuzey Kıbrıs'ta emlak dolandırıcılığı alarmı!  

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kuzey Kıbrıs emlak piyasasında dolandırıcılık faaliyetleri giderek daha da artıyor. Pek çok firma yüzde 220 imar oranına sahip araziler üzerinde 3D projelerle sahte umutlar yaratıyor.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Türk ve Kıbrıslı müteahhitlerden 100 milyar euroluk işbirliği!

Türkiye Müteahhitler Birliği ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Ada’da özellikle çözüm sonrası ortaya çıkacak ekonomik potansiyelin değerlendirilmesi amacıyla mutabakat zaptı imzaladı...

Eminevim müşterilerini Kıbrıs'a götürdü!

Daha önce 150 müşterisini umreye götüren Eminevim, bu kez de 250 kişiye dört gün boyunca Kuzey Kıbrıs'ı gezdirdi.Dört gün süren gezi tamamen ücretsizdi.

Kıbrıs Milos Park Homes'ta kaçırılmayacak fırsat!

Bir yanda dövizle yükselen ekonomik tansiyon, diğer yanda çözüm sürecinde kilitlenen mülkiyet süreci. Hem Kıbrıs emlak sektörünün, hem de yatırımcının kararsızlık yaşadığı bir süreçte; krizi fırsata çeviren bir yatırım öne çıkıyor.

Kıbrıs'ta inşaat sektörü ne durumda?

Kıbrıs'ta devam eden müzakere süreci ile birlikte adadaki taşınmaz malların değerinin artması bekleniyor. İnşaat sektöründe ne yasal ne de alt yapı anlamında hazır olmamız büyük bir tedirginlik yaratıyor.

Kıbrıs'taki müzakere süreci inşaat sektörünü olumlu etkiliyor!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gücafer, Kıbrıs'ta devam eden müzakere sürecinin inşaat sektörünü olumlu yönde etkilediğini anlattı ve devam eden sürecin bile adadaki varlık değerini yükselttiğini açıkladı.

Kıbrıs'ta emlak sektörü hareketlenecek!

Ekonomist Ünal Akiller, müzakere süreciyle birlikte Kıbrıs'taki emlak sektöründe ciddi anlamda bir hareketlenme olacağını anlattı. Akifler, ülkedeki taşınmaz malların kısa sürede değerinin artacağını söyledi.

Veysel Eroğlu Kıbrıs’a Can Suyu projesini anlattı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Asrın Projesi olan Kıbrıs’a ‘Can Suyu’ projesinin anlattı. Bakan Eroğlu, projenin gerçekleştiği gün mutluluktan ağladığını belirtti.

Kıbrıs Can Suyu projesinin perde arkası!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kıbrıs’a ‘Can Suyu’ taşınması projesinin perde arkasını AKŞAM’a anlattı. Eroğlu, projenin fikrini dönemin Recep Tayyip Erdoğan'la paylaştığını ve şartlar olgunlaşınca projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Kıbrıs Karpaz'da kaçak yapılaşmanın durdurulması istendi!

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, Karpaz'da kaçak yapıların ortadan kaldırılmasını, avlanmanın da durdurulmasını talep etti İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu'nu kabul etti.

Kıbrıs'ta yeni hizmet binasının temeli atıldı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yeni hizmet merkezinin temeli atılarak çalışmalara başlandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hizmet binası bitirildiğinde birçok faaliyetin gerçekleştirileceği bir manevî kale hüviyetinde olacak.

ERA Gayrimenkul Kıbrıs'ta ofis açtı!

Türk yatırımcıların düşük konut fiyatları ve yüksek kira getirişi nedeniyle yurtdışında konut yatırımlarında KKTC'ye öncelik vermesi ERA'yı Kıbrıs'da ofis açmaya yöneltti.

kıbrıstaki araziler Haberi

kıbrıstaki araziler

Kıbrıs genelindeki arazinin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sadece Ada'nın güneyindeki Ağrotur İngiliz Üssü'nde 2 bin 400 dönümden fazla Osmanlı vakıflarına ait arazi mevcut.

Osmanlı'nın 1571 yılında II. Selim döneminde Kıbrıs'ı fethinin ardından hayırseverlik ve dayanışma anlayışıyla kurulan Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), 449 yıldır çalışmalarına devam ediyor.

Osmanlı'nın Ada'daki yönetim anlayışına paralel bir seyir içinde idare edilen EVKAF, 1878 yılında Kıbrıs'ın İngiltere'ye kiralanmasının ardından yapılan düzenlemelerle kendine özgü idari yapısını büyük ölçüde yitirdi.

İngilizler, 1878 yılında Osmanlı devleti ile İngiltere arasında Kıbrıs'ın yeni durumunu düzenleyen anlaşmaya ek protokol sayesinde EVKAF'ın yönetim biçimini değiştirerek, bu kurumu kendi denetimini ele aldı.

1914 yılında Ada'yı ilhak eden İngiltere, bu geçiş döneminde hazırlattığı...