02 / 05 / 2024

kilis Orhangazi su sorunu

kilis Orhangazi su sorunu

Orhangazi'de içme suyu sorununun çözümü için sondaj çalışmaları sürüyor. İl Özel İdaresi tarafından Merkeze bağlı Gözkaya, Gülbaba, Musabeyli Hasanceli, Sabanlı, Koçcağız, Yaslıca, Elbeyli Beşiriye köylerinin su problemi giderildi.

Gaziantep ve Kilis'te acele kamulaştırma yapılacak!

Gaziantep ve Kilis'te Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Kilis Yukarı Afrin Barajı'nın yapımı için 70 milyon TL'lik ödenek!

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Yukarı Afrin Barajı için 20 milyon TL, Kilis’e su getirecek olan isale hattının yapımı için 70 milyon TL ödenek aktarımı yapılacağını açıkladı. 

Kilis Yukarı Afrin Barajı'nın yapımı için acele kamulaştırma!

“Yukarı Afrin (Kilis İçmesuyu) Projesi (GAP)” kapsamındaki Yukarı Afrin Barajı'nın yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kilis Alifakı Deresi Kuşaklama Kanalı için kamulaştırma yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Kilis il merkezinden geçen Alifakı deresi kuşaklama kanalı işinin kamulaştırma işlemlerine başlanacağı bildirildi.

R Toprak Su İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

R Toprak Su İnşaat Anonim Şirketi, Rasim Öztoprak Müdürlüğünde 100 bin TL sermaye ile 7 Aralık 'ta Esenyurt, Orhangazi Mahallesi, 1658 Sokak' ta kuruldu.

Kilis Belediyesi Nisan ayı toplantısı yapıldı!

Kilis Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantısı Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara başkanlığında gerçekleştirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ile atık su arıtma tesisinin ihale suretiyle kiraya verilmesi konusu görüşüldü.

Kilis Atık Su Arıtma Tesisi açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kilis’te yaptırılan atık su arıtma tesisi canlı yayınla açıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla 27 tesisin açılışı yapıldı.

Orhangazi'nin su sorunu çözülüyor!

Orhangazi'de içme suyu sorununun çözümü için sondaj çalışmaları sürüyor. İl Özel İdaresi tarafından Merkeze bağlı Gözkaya, Gülbaba, Musabeyli Hasanceli, Sabanlı, Koçcağız, Yaslıca, Elbeyli Beşiriye köylerinin su problemi giderildi.

Orhangazi Atık Su Arıtma Tesisi'nin yüzde 50'si tamamlandı!

Orhangazi Belediyesi tarafından yaptırılan arıtma tesisinde inşaatın Nisan 2015 tarihine kadar tamamlanacağı kaydedildi. İnşaatı yapan firma arıtma tesisinin işletmesini 1 yıl süreliğine yapacak, daha sonra arıtma tesisinin işletmesi Buski'ye devredilecek

Veysel Eroğlu Kilis’te 27 milyonluk 3 tesisin temelini attı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 18 milyon dekar araziyi modern sulamaya açtıklarını ve 3 milyar fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi. Eroğlu, Kilis’te 27 milyon liraya mal edilecek 3 tesisin toplu temel atma törenine katıldı....

Akar-Su Mühendislik Süleymanlı Göleti ihalesini kazandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğü  tarafından, daha önce duyurusu yapılarak ihaleye çıkarılan,  "Ankara-Bala-Çavuşlu, Evciler ve Süleymanlı Göleti planlama mühendislik hizmetleri

Biblos Koru&Su Villaları'nda satılık 4+1'ler 35 bin TL taksitle!

Biblos Koru&Su Villaları'nda satılık 4+1'ler 650 bin TL'den alıcılara sunuluyor. Projede 250 bin TL peşinat verildikten sonra 12 aylık yüzde 0.78 faizle 35 bin 47 TL taksitle villa sahibi olunabiliyor

Ilısu Barajı 2014 yılında tamamlanacak!

Güneydoğu Anadolu  Projesi"nin (GAP) anahtar konumundaki Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali  (HES) tamamlanacağı 2014 yılından itibaren bölge ve Türkiye ekonomisine dev katkı  sunacak

kilis Orhangazi su sorunu Haberi

kilis Orhangazi su sorunu


Kilis’te, kuraklığın da etkisiyle yaşanan içme suyu sorununun çözümü için sondaj çalışmaları sürüyor.

İl Özel İdaresi tarafından Merkeze bağlı Gözkaya, Gülbaba, Musabeyli Hasanceli, Sabanlı, Koçcağız, Yaslıca, Elbeyli Beşiriye köylerinin su problemi giderildi. Ayrıca, Musabeyli İlçesinde Fericek, Karbeyaz, Merkez Hisar köyünde çalışmalar devam ediyor. İl Özel İdaresi bir yandan da tankerle su çekiminin yanında sondajla su arama çalışmalarını da aralıksız devam ettiği bildirildi.


Orhangazi...