29 / 04 / 2024

Kilis rengarenk boyandı

Kilis rengarenk boyandı

Kilis’te, Rengarenk Kilis Projesi kapsamında yapılan boyama şenliği Hacı Cümbüş Cami yanındaki Şelale Merdivenlerinde başladı. Kentteki tüm okulların duvarlarının da öğrenciler tarafından rengarenk boyanacağı bildirildi.

Silivri'deki binalar rengarenk boyandı!

İstanbul Silivri Belediyesi’nin Sokak İyileştirme Projesi'ne göre Boğluca Deresi etrafında bulunan sokak ve caddelerdeki binalar rengarenk boyandı.

Kilis'te kiralar neden arttı?

AĞIRBAŞLI bir sükûnetle misafir edilen Suriyelilere, kira artışına neden oldukları için tepki gösterenler de var. Nüfus iki katına çıkınca Kilis’te gayrimenkuller ateş pahası olmuş. Mülk sahipleri, artan talebi yüksek kâra çevirmiş.

Kilis’teki tarihi çeşmeler bakım ve onarım bekliyor!

Kilis’te geçmişi asırlara dayanan çeşmeler ilgi bekliyor. Tarihi ve yeni çeşmelerin yoğun olarak bulunduğu kentlerden olan Kilis’te ki özellikle tarihi çeşmeler, ilgisizlik ve bakımsızlıktan tahrip oluyor.

Kilis'te okul yapımı için arsalar incelendi!

İnşaat Emlak Dairesi Araştırma Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Fatih Mehmet Oruç ve Şube Müdürü Muzaffer Örtlek Kilis'te okul yapılması hedeflenen arsalarda incelemelerde bulundu.

Kilis'e Türkiye'nin en büyük OSB'si kuruluyor!

24 Televizyonu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği işbirliği ile hazırlanan Konuşan Ekonomi programı, güney illerimizden Kilis’e konuk oldu. Zengin mutfağı ve doğasıyla Kilis, yeni kurulacak OSB’si ile yatırımcıları bekliyor.

Mehmet Erdal Öndeş: Kilis'te arsa sorunu yok!

24 Televizyonu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği işbirliği ile hazırlanan Konuşan Ekonomi programı, güney illerimizden Kilis’e konuk oldu. Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş Kilis'i anlattı.

Kilis Mezarlık Müdürlüğü binasının temeli atıldı!

Asri Mezarlıkta gerçekleştirilen törene Vali Süleyman Tapsız, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, daire amir ve müdürleri ile davetliler katıldı.

Kilis Alifakı Deresi Kuşaklama Kanalı için kamulaştırma yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Kilis il merkezinden geçen Alifakı deresi kuşaklama kanalı işinin kamulaştırma işlemlerine başlanacağı bildirildi.

Gaziantep–Kilis karayolu yenileniyor!

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, tamamı 60 km’lik olan Gaziantep–Kilis arası yolun artan trafik yükünü taşıyamadığından dolayı yol üzerinde çökmeler oluştuğunu tespit etti.

Kilis OSB Camii’nin temeli atıldı!

Kilis, Organize Sanayi Bölgesi’ne Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı tarafından yaptırılacak olan Cami’nin temeli törenle atıldı. Cami 2 bin 100 kişi kapasiteli olarak planlandı.

Kilis'te Ekim ayında 299 konut satıldı!

Kilis, Ekim ayında Türkiye’de en fazla konut satılan iller içerisinde 59. sırada yer aldı. Ekim ayında 299 konutun satıldığı Kilis, Türkiye genelinde satışı yapılan 104 bin 98 konutun yüzde 0,3’lük kısmını oluşturdu.

TOKİ, Kilis Polateli'de en az 100 konut inşa edecek!

Reşit Polat, seçim öncesi Kilis'te vatandaşlara verilen sözlerin hayata geçirmeye başlandığını söyledi. Millitvekili Polat, Polateli ilçesinde TOKİ tarafından en az 100 konutluk projenin gerçekleşeceğini belirtti.

Kilis İHL 300 kişilik öğrenci pansiyonu ne zaman açılacak?

Sevgili, Kilis İmam Hatip Lisesi 300 kişilik, yemekhaneli öğrenci pansiyonu inşaatını gezdi. İ mam Hatip Lisesi 300 kişilik yemekhaneli öğrenci pansiyonun 2016-2017 eğitim döneminde hizmete açılması bekleniyor.

Kilis rengarenk boyandı Haberi

Kilis rengarenk boyandı

Kilis’te, Rengarenk Kilis Projesi kapsamında yapılan boyama şenliği Hacı Cümbüş Cami yanındaki Şelale Merpenlerinde başladı.


Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ve Toplum Gönüllüleri öğrencilerinin destekleriyle boyanmaya başlandı. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’nın da katıldığı boyama şenliğinde öğrencilerle birlikte boyama yaptı.


Öğrencilerle sohbet eden Belediye Başkan Hasan Kara, öğrencilere çalışmalarından dolayı teşekkür edip dondurma ve tatlı ikramında bulundu.


Kara yaptığı konuşmada, “Daha güzel bir Kilis için öğrencilerimizle, insanlarımızla el ele verip çalışmalara devam ediyoruz. Bu kapsamda yapılan boyama etkinliğine katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim“ dedi.


Boyama hizmetlerinin burada sınırlı kalmayıp, tüm okul duvarları öğrenciler tarafından boyanacağı bildirildi.



Hürriyet...