02 / 05 / 2024

Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı

Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı

Konya Büyükşehir Belediyesi, antik çağlardan günümüze uzanan tarihi ve doğal dokusuyla bir açık hava müzesi olan Gökyurt'ta, kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı" düzenledi.

Konya Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Konya'nın Kapadokyası olmaya aday olan, bir açık hava müzesi niteliğindeki Kilistra'da tarihi ve kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı imar Planı Çalıştayı" düzenledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı ilanı!

Ankara Mamak'ta yer alan Kıbrıs Vadisi Doğal Sit Alanı, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" şeklinde  tescil edildi.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Kelebekler Vadisi'ne kesin koruma kararı!

Muğla İli, Fethiye İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kelebekler Vadisi Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eskişehir Avlakkaya Vadisi Doğal Sit Alanı koruma altında!

Eskişehir İli, Mihalgazi ve Tepebaşı İlçeleri'nde bulunan Avlakkaya Vadisi potansiyel doğal sit alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fırtına Vadisi'ndeki 15 kaçak yapı yıkıldı!

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korunması gereken 200 ekolojik saha arasında bulunan Rize'nin Fırtına Vadisi'ndeki dere yatağına inşa edilen 21 kaçak yapıdan 15’i yıkıldı.

Çaybağları Vadisi doğal sit alanı olarak koruma altına alındı!

Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çaybağları Vadisi'nin doğal sit alanı olarak koruma alanı altına alındığını açıkladı.

Rize Fırtına Vadisi için ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ hazırlanıyor!

Çamlıhemşin-Ardeşen arasında kalan ve 4 ayrı koruma kararına rağmen kaçak yapıların yükseldiği; Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından koruma altına alınması gereken Fırtına Vadisi’nde, ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ için çalışma başlatıldı.

Uşak Taşyaran Vadisi turizme kazandırılıyor!

Uşak-İzmir Karayolu'nun Yenişehir Köyü Mevkisi'ndeki Taşyaran Vadisi'nin tabiat parkı olması ve turizme kazandırılması için bir süre önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. 57 hektarlık alanda hazırlanan Tabiat Parkı Gelişim Projesi'nin, tüm teknik ve etü

Rize'de taşkın koruma projesi tartışma yarattı!

Rize’nin Çayeli İlçesi Senoz Vadisi’nde Uzundere Deresi üzerinde Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan taşkın koruma projesi tartışma yarattı. Senoz Derneği, DSİ’yi bir şahsa dere yatağından arsa kazandırmakla suçladı, DSİ ise bu iddiayı reddetti.

İnözü Vadisi yürüyüş yolu imar planı askıda!

Ankara Beypazarı ilçesi İnözü Vadisi 2. Derece Doğal Sit Alanı İnözü Deresi boyunca "Yürüyüş Yolu" yapılmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliği askıda...

Kamilet Vadisi’ndeki HES’in lisansı iptal edildi!

Artvin’in Arhavi İlçesi’nde bulunan dünyanın önemli doğal yaşamı koruma alanları arasında gösterilen Kamilet Vadisi’nde çevreciler HES projelerine karşı bir zafer daha kazandı.

Ihlara Vadisi Özel Çevre Koruma Planı tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı jeolojik özellikleriyle açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi Özel Çevre Koruma Planı’nı tamamladı. Plana göre vadide büfe ve çay bahçesi açılabilecek.

Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı düzenlendi!

Konya Büyükşehir Belediyesi, antik çağlardan günümüze uzanan tarihi ve doğal dokusuyla bir açık hava müzesi olan Gökyurt'ta, kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı" düzenledi.

Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı Haberi

Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı

Türkiye'nin farklı şehirlerinden 8 üniversiteden 50 akademisyenin katılımıyla yapılan çalıştayın açış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi imar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah Osmanlı yaptı. Daha sonra konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Kilistra için nitelikli bir adımın eşiğinde olunduğunu belirtti. 


DÜNYAYA TANITILACAK

 Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı S. Şenol Aydın, şehrin tarihi değerlerini ortaya çıkarmak için çalışma yürüttüklerini belirterek. "Kilistra gibi önemli bir değeri uluslararası gündeme taşımalıyız" dedi. Çalıştayda Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Vali Vekili Fazlı Akgün de birer konuşma yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, doğal değerleriyle Konya'nın Kapadokya'sı olan Kilistra Vadisi'nde yapılacak planlamanın Gökyurt. 


Güneydere, Yeşildere, İlyasbaba, Hatunsaray, İnlice mahallelerini kapsaması düşünülüyor. Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı 1. Çalıştayı. bölgeye yapılacak uygulamaların hangi faaliyetleri kapsayacağını...